Gong Li in de nieuwe Hannibal Lecter film

Een knipoogje naar de laatste nieuwe Hannibal Lecter film. Ja, als je dacht dat ze ermee zouden ophouden dan ben je goed mis. En waarom zouden ze. Het project blijft fascineren. En zeker nu actrice Gong Li de cast zal vervoegen in Hannibal Rising (2007).


hannibal lecter,gong li,hannibal rising,thomas harris,prequel,anthony hopkins
© Dino De Laurentiis Company

Gong Li, lange tijd de vriendin en muze van topregisseur Zhang Yimou, is niet alleen een waanzinnig knappe vrouw, maar de 40jarige vrouw heeft ook buitengewoon veel acteertalent. Dit kan je zeker ondervinden in films als Lifetimes, Farewell My Concubine, The Story of Qiu Ju, Raise the Red Lantern, The Emperor and the Assassin en uiteraard ook 2046. En blijkbaar zal ze ook deel uitmaken van de cast van Michael Mann’s Miami Vice, als vriendinnetje van Crockett (Collin Farrell)

Zoals ik al eerder had vermeld in een vorige post zal deze film een prequel worden met een jonge Hannibal Lecter. Gong Li zal hierin, volgens MovieWeb, lady Murasaki spelen. Nadat Hannibal ontsnapt van het weeshuis en toevlucht zoekt bij zijn oom, zal hij eveneens onder de hoede komen van de sociopaat Murasaki, een Japanse vrouw die zal instaat voor zijn culturele educatie. De kleine Hannibal zal daar ook zijn smaak ontwikkelen voor menselijk vlees.

Volgens Dino De Laurentis zullen 3 acteurs gecast worden voor Lecter, respectievelijk van 8, 14 en 20 jaar oud. Het is nog te vroeg om iets te vertellen over de film. In ieder geval is hij in vrij goede handen met de regisseur van The Girl with the Pearl Earring, Peter Webber. Ik krijg er in ieder geval al honger van…

***Related Posts***
21/02/2007: Hannibal Rising filmbespreking
13/11/2006: The Painted Veil, Hannibal Rising en Ratatouille poster
03/11/2005: Foto van Hannibal Lecter prequel
30/09/2005: Villain Top 50
29/10/2004: Terugkeer naar de jeugd van Hannibal Lecter
28/09/2004: Analyse van Manhunter, Silence of the Lambs, Hannibal & Red Dragon

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *