Spider-Man 3 vs Sandman

Wat een zware teleurstelling! Ik had me al verheugd met het nieuws dat er werd uitgekeken naar Venom als slechterik in de nieuwe Sam Raimi’s comic book verfilming Spider-Man 3, maar dit mooie liedje heeft niet lang blijven duren (zie vorige post). Ik had hier al mijn kamer volgeplakt met Venom posters en gigantische banners van “Welcom Home Venom”, maar neen, het mocht niet zijn.

De mensen van Ain’t it Cool melden het volgende: ”Verschillende spionnen bij Sony hebben het gerucht bevestigd dat Thomas Hayden Church het personage van SANDMAN zal vertolken. Er liggen bakken vol met conceptuele art-tekeningen in de bureaus” … naast een onthoofde man met een Venom t-shirt en 2 gewurgde venom-cheerleaders. Maar Sandman kan ook wel een knap staaltje cinema worden. Toch vond ik de background en het karakter van Venom, die het geheim van Parker kende, een stukje dramatischer. Venom is ook iets moderner dan Sandman die uit de eerste sinister six bende komt. Wie is hij dus?


spider-man_3_sandman.jpg
© Columbia Pictures / Sony Pictures Releasing

Sandman: Zijn echte naam is William Baker. Geboren in het ruwe gedeelte van New York en verlaten door zijn vader toen hij 3 jaar was. William en zijn moeder moesten overleven en de jongen leerde al snel de gemakkelijke manier om aan geld te komen. Hij was niet alleen oneerlijk op school maar verkwanselde zijn carrière als american football speler toen hij voor geld een wedstrijd opzettelijk verloor. Hij werd van de school en het team gestuurd.

Hij kwam terecht in het ondergrondse criminele circuit, onder de schuilnaam Flint Marko. Na verschillende criminele feiten werd hij uiteindelijk opgesloten in de Maximum Security Island Prison. Op een nacht kon hij uit de gevangenis ontsnappen via een riooltunnel. Hij zweerde dat hij nooit meer in de handen zou vallen van de autoriteiten, en leidde een beruchte groep van Most Wanted criminelen, The Wild Pack.. Maar het net van de politie kwam steeds strakker en hij vluchtte waar niemand hem ooit zou vinden; nabij een Militair Testcentrum voor Kern Energie. Hij lag op het strand tijdens een nucleaire explosie, en er begon een fusie tussen de moleculen van zijn lichaam en die van het zand waar hij op lag. Zijn lichaam vertoonde een moleculaire zandstructuur en maakte hem praktisch onverwoestbaar. SANDMAN was geboren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *