X-Men 3 in goede handen

Ik probeer af en toe filmnieuws te mijden, om zo niet teveel spoilers te moeten lezen. Soms zijn fans te gretig met informatie die ze hebben weten te ontfutselen. Als je dus wil genieten van Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (2005), ga dan niet teveel surfen op de starwars.com site. Maar producties die nog in hun kinderschoenen staan, daar is vaak te weinig info om iets over te schrijven. Voor zover jullie het nog niets wisten zal X-Men 3: The Last Stand (2006) niet geregisseerd worden door Brian Singer (die nu bezig is met Superman Returns).

x-men_the_last_stand_phoenix.gif
© 20th Century Fox Film Corporation

Een eerste naam die bekend werd was die van Matthew Vaughn. Mijn kennis is vrij beperkt over de man. Wat ik weet is dat hij eigenlijk nog niet veel ervaring heeft als regisseur en dat hij vooral een parcours heeft gevolgd als producent (van oa. Lock Stock en Snatch). Hij zou niet mijn eerste keuze geweest zijn voor een Big Budget Project zoals het derde deel van de X-Men. Vooral omdat de man zelfs met zijn eerste film, Layer Cake, eigenlijk niet de 1e keuze was, maar wel Guy Ritchie, en ik zelfs Ritchie niet zou vertrouwen met een dergelijk avontuur. Aan de andere kant juich ik het lef van de 20th Century toe om af en toe eens risico’s te nemen. Zoals de titel van een van de biografieën van Hitchcock duidelijk maakt: “It’s only a movie.”

Avi Arad, de producer en de CEO van Marvel is opgezet met de keuze: “We are incredibly excited about Matthew. We love his sensibilities. I thought Layer Cake was incredibly stylish, with a lot of characters. In some ways he had stylistically the look of X-Men, it was very crisp. It’s no less a leap than it was for Bryan Singer. With movies of this size, it’s hard to wing it. He’s very confident, that’s what I like about him. – Yeah, I can do that!”


© 20th Century Fox Film Corporation

Maar ondertussen heb ik via andere bronnen vernomen dat Brett Ratner (Rush Hour, Red Dragon) ook in aanmerking zou komen, en dat lijkt mij al stukken beter. Ik ben geen Rush Hour fan, en ik vind zelf Red Dragon een minderwaardige Lecter-film. Maar de man weet wel hoe hij acteurs moet regisseren en ensceneren. X-Men is 100% actie en suspens, dus dat zal wel iets voor hem zijn. Een veel betere keuze dan Matthew Vaughn als je het mij vraagt.

En de commentaren lopen nog verder: “Obviously we have Wolverine, and Magneto, Professor X, Storm, Cyclops, Nightcrawler, Rogue, all these characters, but then you need to freshen up the story and make it new. It should never be this one story. The main characters are more important than Jean Grey,…This is a bigger story. Everybody’s expecting Dark Phoenix, but Dark Phoenix would never be the main show. She’ll be one of the characters, that’s it. There are a lot of stories to tell”

Hopelijk pikken ze er de goede verhalen uit…

4 Comments

 1. Sine Metu

  gisteren eindelijk x-men en x-men 2 gezien! en ik ben er wild van! het heeft lang geduurd, maar ik was altijd een beke bang dat ik de film niet goed zou vinden (niet mijn genre ofzoiets…). maar toen ik de eerste film gezien had, heb ik direct d’een 2 opgezet! ik vind het fantastisch als een sequel evenwaardig is aan de eerste film. singer heeft fantastisch werk geleverd! 2 x. en daarom ben ik een klein beetje bang van dit berichtje! ik wil terug brian singer als regisseur!!!

  Reply
 2. dave

  nu wel veel werk op Superman. Comic book films zijn heel delicate films omdat je duizenden fans hebt die met argusogen iedere beslissing volgen en commentaar op geven. En als de film hen niet aanstaat wordt hij met de grond gelijkgemaakt (cf. Catwoman) en als hij goed is, is hij dan ook “het beste van het beste” (Spider-Man 2). Ik ben ook zo ne rare, denk ik. Ik vind Spider-Man 2 nog steeds een meesterwerkje.

  Reply
 3. Sine Metu

  ai, we gaan die toer toch nie weer opgaan he! 😉

  van x-men ken ik de comic books trouwens totaal niet. en misschien speelt dat wel in mijn voordeel! moet ik al niet vergelijken enzo! 🙂

  Reply
 4. dave

  X-men goed maar ik krijg er geen kippenvel van, zoals ik dat wel heb bij het zien van bijvoorbeeld Spider-Man 2.
  😉

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *