Sex and the City film

Een verfilming waar ik niet echt op zit te wachten is deze van de populaire tv-serie Sex and the City, voor de doodeenvoudige reden dat ik heel weinig naar tv kijk en nog minder naar series waar mannen meestal worden omschreven als leugenaars, bedriegers, losers, klungels en stijve harken. Nu in alle eerlijkheid; in hoeveel films worden vrouwen niet versleten als behangpapier of erotisch intermezzo? Ik heb een paar afleveringen gezien en ik vond de dialogen vrij goed geschreven, intelligent en klinken heel “echt”. Iets waar Amerikaanse series blijkbaar een patent op hebben. We zien er vrijgevochten vrouwen die zelf op zoek gaan naar zaligmakende seksuele ervaringen. En neen, daarom zijn het nog geen hoeren. Integendeel, ze blijven uiterst respectabel en vertegenwoordigen met stijl de seksuele revolutie die we in recente jaren meemaken. Binnenkort is er dus Sex and the City (2008).

sex_and_the_city.gifEen korte samenvatting van de personages: wel er is het eerste meisje Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), die erotisch getinte columns schrijft in een krant en er een vrij woelig liefdesleven op nalaat. Ze heeft een grote kennis van alles wat te maken heeft met seks, maar in haar eigen leven is dit meestal een chaotische bedoening. Het tweede meisje heet Samantha Jones (Kim Cattrall), het “stoute” meisje van de groep. Ze is een succesvol uitgeefster met een héééééél actief seks-leven. Ze is het soort meisje dat leeft van dag tot dag, en niet meteen haar leven zal indelen in een strakke planning. Ze doet wat ze wil en weet altijd wel te krijgen waar ze zin in heeft. Het derde meisje heet Miranda Hobbs (Cynthia Nixon), een succesvolle advocate en de beste vriendin en toevertrouw van Carrie. Is diegene met het meest complexe seksleven. Ze duwt iedereen weg van haar uit schrik gekwetst te zullen worden, en heeft een goed gevoel voor humor, met een gezonde dosis ironie en cynisme. En, last but not least is er Charlotte York (Kristin Davis), het “brave” meisje uit de groep. Zij is het meisje dat droomt van de perfecte vrouw te worden, de perfecte moeder. Maar haar iets oppervlakkige levensstijl helpt daar niet meteen bij. En enige man van belang in de serie is de elegante Mr Big (Chris Noth), de man waarvoor elke vrouw wel kan voor vallen. Niet?

Voor de fans is er dus goed nieuws, er komt een filmversie van de serie. Dit heeft een tijdje op zich liggen wachten omdat Cattrall het niet meteen zag zitten om haar typetje opnieuw op het grote witte doek te etaleren. En in haar verdediging had ze wel gelijk om eerst een script te eisen alvorens ze haar toestemming zou geven. Dat Cattrall misschien ook wel eens een andere rol wil vertolken op het witte doek, maar daartoe de kans niet krijgt, zal ook wel hebben meegespeeld. Volgens Cattrall zouden de actrices ook ongelijk verloond worden voor de film, terwijl volgens haar elk van hen een gelijkwaardige bijdrage leveren. Mooi van haar dat ze opkomt voor haar collega’s, of misschien is zij wel de minst betaalde van de vier. Voor meer Sex in the City nieuws en foto’s kan je terecht op de site van HBO.

***Related Posts***
06/06/2008: Sex and the City promo-hype draait op volle toeren
02/03/2008: Loonsverhoging voor Sex and the City cast
27/05/2007: Sex and the City krijgt regisseur
12/04/2005: Kim Cattrall laat niet met haar sollen
26/03/2005: Sex and the City cast voorbereidingen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *