M. Night Shyamalan’s Lady in the Water

Zo te zien zit M. Night Shyamalan opnieuw in de startblokken met een nieuw filmproject. En het wordt een belangerijke opdracht. Een film die misschien wel de rest van zijn carrière zal bepalen, want Shyamalan bleek dus niet de revelatie te zijn die we allen dachten. Vooral mede door zijn zielige schouwspel in The Village en zijn belachelijk stereotype einde in het anders intrigerende Signs. Ik begreep ook niet meteen zijn kritiek die hij had op Unbreakable. Volgens hem faalde de film aan de box-office omdat hij slecht was. Vreemd…Ik vind Unbreakable juist één van zijn beste films die hij heeft gemaakt. Misschien moet hij maar eens een film regisseren die niets met het fantastische genre te maken heeft. Een vampierenfilm of een slasher, ik zeg maar iets…

Shyamalan zou volgens Movieweb Disney hebben verlaten voor Warner Brothers om er deze fantasy thriller Lady in the Water (2006) te draaien. Het verhaaltje dat Shyamalan voor zijn kinderen heeft geschreven draait rond een appartementsbewaarder die op een dag in het zwembad van het gebouw een nimf ziet zwemmen. Shyamalan heeft niet alleen het script geschreven, maar zal deze naast het regiewerk ook zelf produceren met zijn productiehuis Blinding Edge Pictures onder leiding van Sam Mercer. Hier kunnen jullie alvast genieten van de teaser trailer.

Warner is geen garantie op een goede film, integendeel, ik verdenk het management van slechte smaak. Hoewel Shyamalen geen risico’s neemt en zomaar eventjes de beste Director of Photography, Christopher Doyle, gevraagd voor de fotografie van de film. De beelden die jullie al kunnen zien er in ieder geval eenvoudig en terzelfdertijd poetisch uit uit. Bij de acteurs zien we ook de talentvolle Paul Giamatti (Sideways, American Splendor, Cinderella Man) en opnieuw Bryce Dallas Howard (The Village, Manderlay). Ik heb een goed voorgevoel over deze film. We gaan wel ons geduld op de proef mogen stellen wat deze film komt pas uit bij ons op 6 september 2006.

***Related Posts***
27/12/2006: Top 10 Flops van 2006
30/06/2006: Shyamalan heeft moeite met kritiek
11/05/2006: Lady in the Water trailer
28/08/2004: The Village filmbespreking

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *