De Spawn sequel

spawn_1997_poster.jpgEr was gisteren een interview te lezen met de creator van Spawn in het magazine Moviehole, Todd McFarlane, over een mogelijk sequel van de getormenteerde krijger uit het hellevuur. En dit zou een goede zaak zijn om even van de juridische problemen te ontsnappen die het een paar maanden geleden (cf. post) ondervond toen een hockey-ster McFarlane aanklaagde voor het gebruik van zijn naam zonder toestemming.

Volgens de eerste geruchten zou het vervolg veel trekken op de vorige film, met Michael Jai White (Al Simmons/Spawn) en Martin Sheen (Jason Wynn). “It will be a true spook movie in the vein of The Exorcist, or more recently with a movie like The Grudge or something like that.”

Ik hoop in ieder geval dat de film beter zal zijn dan de vorige. De comic-book reeks is gewoon visueel verbluffend en gitzwart, dat ik mij soms afvraag waarom ze de regie van de film niet overlaten aan het genie Alex Proyas (Dark City, The Crow, I Robot). Met een dergelijke regisseur gaan ze ook hun budget wat kunnen opkrikken want met 20 miljoen dollar kom je er niet. Zeker niet met Comic Book verfilmingen zoals Spider-Man die gemaakt worden met 200 miljoen dollar. Maar geruchten steken de kom op dat McFarlane zelf zou regisseren, en daarvan beginnen mijn wenkbrauwen te fronsen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.