Acteur Tom Sizemore krijgt 17 maanden cel

Sommige mensen kunnen toch hun talenten en daarbovenop hun gehele leven verwerpen aan drugs en alcohol. Jullie herinneren zich nog wel het trieste lot van River Phoenix. Ik vrees dat Tom Sizemore (43) dezelfde toer opgaat. Een rechter stuurt de acteur nu achter de tralies, nadat hij op 7 drugtesten positief bleek te zijn op methamphetamine, op verdere testen niet kwam opdagen en nog een voorwaardelijke straf had voor slagen en verwondingen op zijn ex-vriendin Heidi Fleiss die evenmin een blanco strafblad heeft.Tom Sizemore in Saving Private Ryan © 1998 Amblin Entertainment

Volgens Film Guardian zou Sizemore gesmeekt hebben voor vergiffenis: He pleaded with the judge for leniency, saying he had broken his parents’ hearts and felt like a 12-year-old child. Sizemore also said he was “engaged in a struggle right now to regain the better part of who I am. … I never thought I had this disease. I assure your honour that I’m not acting now. I’m not acting, I’m begging, I’m beseeching you. I can’t imagine my future without performing.”

Maar het mocht niet baten. De straf is 17 maanden gevangenis + 4 maanden in een centrum voor drugverslaafden.

Echt jammer want de man is een knap acteur en acteerde met veel overtuiging in grote en kleinere rollen. De rol die hij steeds mocht spelen was de man die werd neergeschoten tijdens een shootout (denk maar aan True Romance, Enemy of the State, Saving Private Ryan, Heat, Natural Born Killers en Dreamcatcher) Ik hoop in ieder geval dat 17 maanden genoeg zullen zijn om hem erbovenop te helpen, anders zou hij wel eens kunnen eindigen als vele van zijn vertolkte personages.

Steven Spielberg gaf hem een kans op de filmset van Saving Private Ryan, maar sprak duidelijke taal. Hij zou hem laten testen gedurende de ganse draaiperiode, en mocht blijken dat hij positief zou zijn, als was het de laatste draaidag, zou hij hem ontslaan en hem laten vervangen door een andere acteur. “I don’t want to be part of your problem,” zei Spielberg.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.