Night Watch, op het BIFFF

Voor de mensen die een goede film willen zien op het Brussels International Festival of Fantastic Film, raad ik jullie Night Watch (Nochnoy Dozor) aan.

Neen, dit is geen tweede remake van Ole Bornedal Nightwatch, maar wel een Russische Fantastische Horror film die naar het schijnt in Rusland The Lord of the Rings van zijn troon heeft geworpen.

En dat gebeurt niet alle dagen. Trouwens krijgen we niet vaak de gelegenheid om mainstream Russische films te zien bij ons.

Quotering:
Titel: Night Watch
Regisseur: Timur Bekmambetov
Acteurs: Konstantin Khabensky, Vladimir Menshov, Valeri Zolotukhin, Mariya Poroshina
Genre: Horror, Fantasy, Actie
Duur: 115 min
Land: Rusland
Site: http://www2.foxsearchlight.com/nwnd
Extra: trailer
Release in België: 17 maart 2005 op het BIFFF

Bij het zien van de eerste beelden is duidelijk dat je geen film zal vinden in Rusland die meer stijlvol is dan deze Night Watch, uitgekiende camerabewegingen, snelle montage en genoeg speciale effecten om de Wachowski Brothers te laten blozen.


night_watch.jpg

© 20th Century Fox Home Entertainment

Korte Inhoud: Het verhaal begint in 1300, wanneer The Army of Light, een groep ridders die bij elkaar zijn gekomen om het bovennatuurlijke kwade uit te roeien, tegenover The Army of Darkness komt te staan in een ultieme confrontatie. Geen enkele van beide wil de strijd opgeven en staan op de rand van de totale vernietiging. Om dit te voorkomen slaan de leiders van de Duisternis en het Licht een pact, dat de ene zich niet zal manifesteren zonder de goedkeuring van de andere. Het Leger van het Licht creëert de Night Watch om ervoor te zorgen dat Het Leger van de Duisternis zich aan het akkoord houdt, terwijl zij op hun beurt de Day Watch hebben die een oogje in het zeil houdt aan de andere kant. Het evenwicht is reeds honderden jaren bewaard gebleven, maar er staat geschreven dat op een dag in de toekomst één iemand het pleit zal beslechten…in het voordeel van de Duisternis.

Ik sta te popelen om de film vanavond te zien. Een bespreking van de film zal later volgen.

1 Comment

  1. johan

    is een film die wederom gaat over licht, duisternis en the one nog te pruimen? voor mij niet. en daarnaast is het nog een slechte film ook. irritant gefilmd en domme effecten. heb hem met heel veel moeite uitgezeten.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.