Johnny Depp als de wetenschapper van Saddam Hussein…

Ik was aangenaam verrast toen ik dit nieuws vernam. Persoonlijk vind ik Johnny Depp toch een van de betere acteurs in Hollywood. Vooral in Finding Neverland speelde hij opnieuw met veel toewijding, zonder zichzelf te verliezen in het proces. Er zijn geruchten voor een nieuw filmproject, maar alles is nog van het niveau van de speculatie. Maar, indien ze er werk van maken kan dit een knappe rol worden voor handsome Depp. Coming Soon heeft het volgende te vertellen:

Variety meldt dat Entertainment Group en Johnny Depp een optie hebben genomen op het non-fictie boek van The Bomb in My Garden, geschreven door de Iraakse top nucleaire wetenschapper Mahdi Obeidi en People Magazine correspondent van buitenlandse zaken Kurt Pitzer.

Het verhaal vertelt het verhaal van Obeidi die na de incarceratie van Saddam Hussein in het reine wou komen en zijn geheimen aan de VS te vertellen, maar de CIA en andere agentschappen hechtten niet veel geloof in zijn beweringen. Achtervolgd door andere Irakezen die hem met de dood het zwijgen wilden opleggen, zat hij met een geheim van een uranium verrijkend toestel die begraven zat in zijn tuin.

Dit zou een geschikt project zijn voor regisseur Michael Mann. Zeker met een acteur als Depp kan dit niet fout lopen. Mann bewees met The Insider dat hij de bio-films staalhard kan maken, met een grote dosis menselijkheid, zonder af te wijken van de feiten.

De hamvraag blijft hoe de film benaderd zal worden: eerder pro-VS of Pro-Irak? Bio-film of niet, het blijft een fictiefilm gebaseerd op waar gebeurd materiaal…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *