Fans gekant tegen Doom verfilming

Ik had me in een vorige post al uitgelaten over de verfilming van het Doom 3 spel. De doom-spelen waren een “essentieel” onderdeel van mijn opvoeding, dus kijk ik ook met argusogen naar de release van deze film, want na het té simpele script zijn ook de eerste commentaren van de acteurs niet hoopgevend. In een interview met The Rock is duidelijk dat het accent niet ligt op het verhaal, maar wel op de … wapens. Doom heeft uiteraard knappe wapens en is essentieel in het spel, maar we spreken hier over een verfilming. Dit zou wel iets meer om het lijf mogen hebben dan de expositie van een wapen-arsenaal. Coming Soon schrijft de bedenkingen van The Rock:

The flick is funny, but it is rated R, as it is unapologetic, like the game. He loves blowing stuff up. He recalls the actor who said he doesn’t like to use guns or blow things up, but Rock says he’s not like that. He loves using powerful weapons He gets to use a Bio Force Gun in the movie and the letters “BFG” is actually written on the big friggin’ gun. So he had a great time doing that movie.

Het ziet er naar uit dat deze een straight-to-video productie zal worden. En dat is jammer want het verhaal van het spel is echt wel de moeite voor een huiveringwekkende horror film. Veel ander nieuws over de film valt niet te rapen. Of toch. Er is een on-line petitie van de Doom-fans tegen de verfilming. En dit is toch wel buitengewoon. Je zou denken dat de makers juist hopen op de fans om de film te redden aan de box-office. De grote kritiek is dat de verhaal-elementen compleet niet worden gerespecteerd. In plaats van het portaal naar de hel is in de verfilming gewoon sprake van een soort virus, alsof het een spin off zou zijn van Resident Evil. Een tweede kritieke punt is dat de setting niet op de planeet Mars is, wel op een ruimteschip, wat het concept van de opgravingen in Doom compleet ‘ondergraaft’. Warner Bros heeft na Catwoman blijkbaar haar lesje nog altijd niet geleerd.

Hier is trouwens een eerste foto uit de nieuwe Doom film.

***Related Posts***
22/10/2005: Vin Diesel wordt Hitman
05/08/2005: Oorspronkelijke cast terug voor The Godfather en Scarface
28/06/2005: Max Payne verfilmd
05/05/2005: Setfoto’s van Doom
13/04/2005: Grand Theft Auto
31/01/2005: Bloodrayne
17/12/2004: Splinter Cell verfilming
15/12/2004: Doom verfilming
03/12/2004: Het filmische Silent Hill

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *