Baz Luhrmann wil nieuwe Alexander film

Wat vonden jullie van Alexander van Oliver Stone? Ik was van plan een review te schrijven, maar had middenweg zoiets van, “why review crap?”. Alexander bekijken is te vergelijken met een oersaaie geschiedenisles van een leraar die heel slecht is in het brengen van verhalen. Ik heb nu al geen tijd genoeg om alle goeie films te bespreken die ik in de bioscoop of op dvd zie. Ik ben er dan maar mee gestopt, hoopvol afwachtend op de versie van de Romeo+Juliet regisseur Baz Luhrmann…als deze er ooit moest komen.

De twee Alexander projecten zagen het daglicht vrijwel op hetzelfde ogenblik. Maar gezien Baz dacht dat Stone iets sneller zijn productie op de been zou krijgen, besloot hij om even op de rempedaal te duwen. Hij zal in ieder geval kunnen leren uit de fouten van zijn voorganger. Leonardo DiCaprio en Nicole Kidman zijn nog steeds van de partij. The Guardian schrijft het volgende:

Screen Daily reports that Luhrmann and Hannibal producer Dino De Laurentiis are to go ahead with plans to shoot the blockbuster, starring the original cast announced in 2003.

De Laurentis voegt daaraan toe:

We will shoot the film in one year’s time and it will be the Alexander that everyone has been waiting for,” De Laurentiis told an Italian newspaper, Il Corriere della Sera.

“I don’t want to knock Oliver Stone, who merits respect. But his picture was certainly flawed, and was missing the spine of a screenplay,” added De Laurentiis. “Epic films are difficult to do well. King Arthur was also flawed.”

Luhrmann heeft een enorme culturele bagage en is op vlak van zijn regie zowel een creatief talent als een perfectionist. Ik twijfel er geen seconde aan dat zijn versie stukken beter zal zijn. Alexander was niet alleen een slechte film, maar een klucht van epische proporties, zonder dramatische ondergrond noch emotionele impact. Kan dus enkel maar beter worden…

Hier is nog een link naar de coole site van Baz Luhrmann. Klink op de logo’s onderaan de pagina.

4 Comments

 1. Lord CMS

  dat het hem lukt, want uitiendleijk epische films, ik hou ervan, maar helaas wordt altijd alles melig gemaakt en minder monsterlijk dan het zou moeten…
  het was geen romatische tijd hoor zo die massa veldslagen…
  en hollywoodsterren waren die psychopaten absoluut niet…
  een echt epische film…zou dat nog kunnen tot stand komen?

  Reply
 2. dave

  Zolang de Hollywood sterren goed kunnen acteren heb ik daar geen problemen bij.

  Ik moet gewoon terugdenken aan Saving Private Ryan van Steven Spielberg, die een schokkend en vrij authentiek gezicht gaf aan de landing in Normandië tijdens de 2de W.O. of de bloedstollende massa-gevechten in Gladiator van Ridley Scott. Het is mogelijk, maar je hebt daarvoor niet enkel een talent nodig achter je camera, maar ook een sterk scenario, componist, acteurs, art director, Director of Photography,… Maar het kan.

  Reply
 3. karen

  ik ben blijkbaar één van de weinigen die Alexander wél een goede film vond. Het enige minpunt vond ik dat hij een beetje lang was, maar verder vond ik het een uitstekende film. Saving Private Ryan vond ik, op de eerste 20 minuten na, dan weer een flauwe bedoening. Nou ja, smaken verschillen. En gelukkig maar 🙂

  Reply
 4. maarten

  ik vond Alexander veel te lang duren. ik vond JFK, die veel ingewikkelder in elkaar zat, een veel betere film dan de duurdere bio van Alexander. ik had de indruk dat Stone niet goed wist waarover zijn verhaal moest gaan. de verfilming van Luhrman zal zeker stukken beter zijn…

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.