Halle Berry als Nefertiti

Historische en mythologische films hebben mij altijd wel kunnen bekoren. Of deze nu geïnspireerd zijn op waargebeurde feiten of compleet gefantaseerd, men krijgt meestal extravagante locaties voorgeschoteld, met schitterende kostuums, panoramische landschappen met veel grootsheid en daarbovenop nog een meeslepende muziekscore. Denk maar aan Cleopatra, Ben-Hur, The Last Emperor of Gladiator.

Volgens MovieWeb zou er nu sprake zijn van een verfilming van de Egyptische koningin Nefertiti. Je kon al in de Mummy films een glimp opvangen de pracht en praal uit het gouden tijdperk.

According to Production Weekly, Monster’s Ball duo, Halle Berry and director Marc Forester are planning to re-team on the story of Egyptian queen Nefertiti, the wife of the great Pharaoh Akhenaten who achieved status similar to that of her husband.


picture Halle Berry in Frankie & Alice © Codeblack Entertainment

Marc Forster is een bekwame regisseur, maar mist misschien nog dat tikkeltje ervaring voor een dergelijk project. In ieder geval zou dit Halle Berry in een beter daglicht kunnen zetten, want de oscar winnares heeft al in behoorlijk wat rotzooi gespeeld en dreigt een tweede Sharon Stone te worden.

Maar Halle blijft toch een mooie verschijning. Haar hele leven lang is zij al geroemd om haar schoonheid. Een actrice die in haar jeugd menige missverkiezing de eerste prijs in de wacht sleepte. Ook het cosmetica-bedrijf ‘Revlon’ merkte haar op en tegenwoordig is zij spokeswoman voor het merk. Maar halle is ook talentvol en intelligent. Keer op keer weer heeft zij bewezen dat zij niet alleen maar een ‘schattig snuitje’ heeft maar dat ze heel wat meer in haar mars heeft. Halle mocht zich een tijdje geleden als één van de meest geliefde actrices van Amerika noemen en dat staat in schril contrast met haar woelige jeugd. Toen halle vier was, liet haar vader het gezin in de steek. Toen Halle acht was, kwam hij terug – net lang genoeg om Halle’s moeder en zusje te slaan. Halle’s moeder, judith, heeft er alles aan gedaan om het gebrek aan vaderlijke liefde te compenseren. ze voedde Halle liefdevol op en Halle op haar beurt grijpt ieder interview aan om haar moeder langs deze weg te bedanken voor alles wat zij voor haar gedaan heeft. Ik wens haar in ieder geval veel meer films met regisseurs die weten wat ze aan het doen zijn. De laatste jaren viel Halle vooral op in flops. De tijd is rijp om de actrice opnieuw in iets bijzonders te zien. Misschien wel in deze film als Nefertiti.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *