Elizabeth Hurley grijpt naast rol in Harry Potter film

Jullie kennen haar vast wel van Austin Powers of die andere komedie met Brendan Fraser, Bedazzled. Maar veel goeds heeft Elizabeth Hurley, model voor Estee Lauder, eigenlijk niet neergezet. En gezien Hollywood altijd wel geïnteresseerd is in goed acteertalent …kuh … was er even een waterkansje voor Liz om gecast zal worden in de 5de Harry Potter film The Order of the Phoenix, als Bellatrix de Heks. Inderdaad, deel 4, Harry Potter and the Goblet of Fire is nog niet uit of er wordt al gesproken over de volgende film. “Smeedt het ijzer wanneer het warm is“, hoor ik de studio’s zeggen. En gezien alle Engelse acteurs van enig belang te zien zijn in de Harry Potter films zou mij een dergelijke casting niet verwonderen…Hoewel, Helena Bonham Carter ging Uiteindelijk met de rol gaan lopen.
Foto door E! Entertainment Frank W. Ocke © 2014 E! Entertainment Television, LLC

Ik ben geen grote Harry Potter freak. Ik ben opgegroeid met Stephen King, Isaac Asimov en Tolkien. J.K. Rowling kwam pas in de jaren ’90 bekend. Toch vind ik het idee van een jonge tovenaar schitterend en de verfilmingen zijn tot nu toe steeds beter en beter, dus ga ik ze toch wel gaan bekijken.

Het is dankzij Mike Myers dat we weten dat Elizabeth Hurley (geboren op 10 juni 1965 in het Engelse Hampshire) ook over zelfrelativeringsvermogen beschikt. Niemand zal haar vergeten als Vanessa Kensington in Austin Powers. Haar ijzig perfecte schoonheid is in ieder geval haar belangrijkste wapen. Hoewel ze ooit als punkster Londen teisterde opzoek naar een baan als actrice. Ze werd er snel van bewust dat indien ze het wou maken in de wereld van de glamour en de glitter, iets meer in toon moest vallen met de heersende schoonheidsidealen.

Haar keuze van filmrollen zal haar niet meteen een oscar opleveren, maar als ze lang genoeg blijft proberen zal het haar ooit nog wel lukken. Misschien als kranige oude grootmoeder. Ze was/is de girlfriend van Hugh Grant (ik hou het nu meer zo goed bij), met wie ze in totaal dertien jaar een verhouding zou hebben. Met wie ze het weer goed maakte nadat het haar van een Californische straathoer bleef steken in zijn ritssluiting. Kan gebeuren. Hugh stond haar weer bijstond toen ze van een anonieme vader een kind verwachtte. (Na een in de tabloids uitgesponnen vaderschapsprocedure bleek de filmproducent Steve Bing de (on)gelukkige vader te zijn).

Ik kijk echter wel uit naar de opkomende serie The Royals waarin Hurley de koningin van Engeland speelt. Queen Helena en haar familieleden genieten van hun luxeleventje achter de schermen van het paleis een beetje in de stijl van Sex abd the City. We zijn dus wel ver verwijderd van de echte Britse koningin Elizabeth. De actrice zou zich hebben laten inspireren door Diana, de overleden moeder van prinsen William en Harry, ook al zou ze in de serie belust zijn op macht.

2 Comments

 1. mariska

  het is echt jammer voor de Harry Potter film want die kan toch echt niet acteren. Ik vond haar nog goed in Austin Powers, maar dat was komedie en daar viel dat zo niet op. Maar kijk maar eens naar The Weight of Water !!!

  Reply
 2. dave

  dus JIJ bent die ene die The Weight of Water heeft gezien !
  😉
  Grote flop, maar was nu toch niet zooooooo slecht dat het een vernietigende uitslag moest verwerken aan de boxoffice. Over Harry Potter, mijn idee is dat ze Liz hebben ge-cast op basis van haar stout rolletje in Bedazzled. Verwacht dus maar iets in dezelfde lijn, maar dan met iets minder komedie en iets meer boze blikken.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *