Kiefer Sutherland in The Sentinel en het 4de Seizoen van 24

Regency Enterprise heeft dan uiteindelijk een deal gesloten met 24 acteur Kiefer Sutherland voor de vertolking in de nieuwe suspens film The Sentinel, en dat kan alleen maar toegejuicht worden. Kiefer mag dan wel een bewogen en vaak bezopen privé-leven hebben, maar op het scherm kunnen we telkens genieten van een briljante en veelzijdige acteur. De roman waarop de film gebaseerd is komt van de hand van ex-Geheim Agent Gerald Petievich. Waarschijnlijk zal de regie van de film aan S.W.A.T.-regisseur Clark Johnson overgelaten worden en het script aan Ocean’s Twelve scenarist George Nolfi. Opnames van de thriller gaan van start in mei 2005.

the_sentinel_2006_poster.jpg

Korte inhoud: Een geheim agent, gespecialiseerd in elektronische beveiliging bij het Witte Huis, is omgebracht door een gemaskerde man. De Aryan Clan, een neo-Nazi groepering heeft de moord opgeëist. Geheim agent Pete Garrison vreest dat deze moord slechts een waarschuwing is. Een informant beweert dat een lid van de extremistische groepering al is geïnfiltreerd in het Witte Huis. Wanneer ook nog foto’s opduiken van de geheime relatie tussen Garrison en de First Lady, zou de schuldvraag op de moord wel eens op de schouders van de geheime agent kunnen vallen, met het motief de relatie geheim te willen houden. Garrison moet de interne cirkel van de president infiltreren om zo proberen na te gaan wat de volgende zet van zijn rivaal zou kunnen zijn.

Sutherland is momenteel nog altijd bezig met de laatste uren te draaien van het 4de seizoen van de succesvolle serie 24. Een paar dagen geleden zijn de eerste 2 uren van de nieuwe reeks al vertoond aan het Amerikaanse publiek. Het nieuwe seizoen begint 18 maanden na de laatste aflevering van het 3de seizoen, waarvan ik nog niets zal verklappen gezien de serie nog steeds loopt op Kanaal 2.

Korte inhoud: Alles begint bij Dag 4: 7:00 am – 8:00 am, waarin CTU nu wordt geleid door Erin Driscoll (gespeeld door Alberta Watson), die het kortwieken van Jack Bauer als een hoge prioriteit beschouwt. Na de explosie van een pendeltrein wordt Jack, die nu werkt voor Defensie Secretaris James Heller (gespeeld door William Devane) en eveneens een relatie heeft met zijn getrouwde dochter Audrey (gespeeld door Kim Raver, verzocht om zich terug te begeven naar CTU als vertegenwoordiger van Heller. Andere acteurs die deelnemen aan het nieuwe bloedstollende avontuur zijn Nestor Serrano als Navi Araz, een zakenman uit het Midden Oosten en zijn vrouw Dina gespeeld door Shohreh Aghdashloo.

24’ blijft nog steeds de meest inventieve thriller-serie ooit. Het is bovendien een serie die Emmy Awards in ontvangst mocht nemen voor zowel het scenario, de montage als voor de casting. Het kreeg ook 7 Golden Globe nominaties, waaronder Beste Televisie Serie. Een titel die 24 reeds in ontvangst mocht nemen voor het vorige seizoen. Wat ik vele mensen aanraadt is om de serie niet te zien op televisie, maar deze te huren op DVD. Er zijn 24 afleveringen van telkens 40 min verspreid over een 5tal maanden. De kans dat je meerdere afleveringen zal missen is bijgevolg groot. Zelfs al heb je een video. En het is een serie waar elk uur verrassingen en plotwendingen schering en inslag zijn, en het is dus zonde om daarvan slechts een samenvatting te zien bij de aanvang van een nieuw uur. Kopen kan natuurlijk ook, hoewel ik niet meteen de onweerstaanbare drang ondervind om de serie opnieuw te willen bekijken. Het is geen Shakespeare, maar wel 100% adrenaline die je gewoon eens moet beleven.

*** The Sentinel trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *