Britney Spears pop-idool, actrice en misschien regisseuse

Dat Britney Spears een hot item is in de muziekindustrie is al een paar jaar bekend. Haar muziek bleef hangen en haar uitdagende clips hebben vele tienerhartjes veroverd. Vooral dan het typische zangtembre, het ondeugende, sexy teenager imago en de hippe dansacts. Een grote zangeres is ze niet meteen, maar wel iemand, die net als J-Lo (…eu…Jennifer Lopez) de managers heeft weten te vinden (of vice-versa) die haar carrière in de showbizz hebben vorm gegeven. Maar goed, voor een klein vrouwtje van 1m63 met een vrij banaal uiterlijk (zonder make-up en 35mm fotografie) blijft dit toch wel een puike prestatie.

Dit hebben gezegd is het volgende nieuws te klasseren onder de noemer: “Dat heb ik niet gehoord en wil ik niet horen”. Ik heb altijd al mijn bedenkingen gehad (zie vorige posts) over pop-idolen die zich plots geroepen voelen om te acteren en daar verschrikkelijk in zijn. (ja, ja, Eminem viel nog wel mee, maar hoe moeilijk moet het zijn uw eigen leven voor de camera te brengen)

Wel, nu blijkt dat Britney Spears, na een paar mislukte acteerpogingen in Longshot, Crossroads en uiteraard haar onvergetelijke cameo in Fahrenheit 9/11 en de Pepsi commercial, nu eens achter de camera wil staan en een filmproductie te regisseren.

Dat de regisseur een centrale positie bekleedt in het filmgebeuren en de grootste verantwoordelijkheid draagt in het al dan niet slagen van een film, zal voor Britney wel een zorg wezen. Zij heeft de laatste jaren zoveel geld vergaard dat ze waarschijnlijk de gehele financiering van de productie op zich kan nemen.

Wat zou dan haar ervaring moeten zijn? Heeft zij van een opleiding genoten op een prestigieuze filmschool? Neen. Heeft ze een speciaal regisseurs-programma gevolg en een paar jaar stages achter de rug als assistent op filmsets? Neen. Heeft zij ooit al eens gewerkt met acteurs? Nope! Buiten een videoclip die ze heeft gemaakt in co-realisatie, neen.

Blijkbaar zou ze eerst nog te zien zijn in de film In the Pink, iets over een bedrijfs-executive die huis-aan-huis cosmetiva producten gaat verkopen. In de prent zou ze spelen naast acteur en Tim Allen, die los van Galaxy Quest nog in geen enkele goeie film heeft gespeeld. Het klink allemaal zeer boeiend, maar ook deze prent zie ik nooit gerealiseerd worden. Britney had eerst in de filmversie van Dukes of Hazzard moeten verschijnen, maar die rol werd haar afgepakt door Jessica Simpson. Wie weet zullen haar regie-plannen na een 3 jaar intensieve onderdompeling in de wereld van de filmproducties en een kleine implant, deze keer ter hoogte van de hersenen, vorm krijgen. Wat het ook zijn mag, een pop-idool is absoluut geen garantie op acteer of regie talent, integendeel, maar als je de kans krijgt, doe het dan zoals het moet. Enfin, hopelijk zal ze nog wat tijd hebben in het weekend om forensisch expert te worden. Go Girl, don’t mind me having fun.

***Related Posts***
02/03/2006: Mariah Carey opnieuw voor de camera tegen beter weten in
04/12/2005: Avril Lavigne in The Flock
04/11/2005: Bij MTV slaat de verwarring toe
02/06/2005: Fred Durst in Population 436
30/04/2005: Jessica Simpson in The Dukes of Hazzard
19/03/2005: Paris Hilton in House of Wax
04/03/2005: Pink in Catacombs
05/01/2005: Britney Spears In the Pink
04/01/2005: Jenny McCarthy in Dirty Love
02/12/2004: Usher In the Mix
15/10/2004: Marilyn Manson in Wonderland
11/10/2004: Eminem in de voetsporen van James Bond

4 Comments

 1. Sine Metu

  LOL

  Reply
 2. dave

  ?!?!?

  Reply
 3. Havel

  serieus wat bijgekomen zo te zien.

  Reply
 4. dominiek

  Ben hier uitgekomen op een 8 jaar oude post 😀 Wel grappig om te lezen, want zoveel jaar verder is er dan uiteindelijk toch niets van gekomen van haar regisseurs-plannen.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *