Sin City, een fascinerend project

Waar ik op zit te wachten is Sin City. Dit is de nieuwe film van Robert Rodriguez, gebaseerd op de comic book van Frank Miller (creator van Elektra, Daredevil) die eveneens als co-realisator aan de film meewerkt. Dat Miller de regie deelt met Rodriguez is trouwens niet te verwonderen gezien Robert uiteindelijk geen echte adaptatie van de strip wou ondernemen. De decoupages in de strips van Miller waren van die aard dat ze klaar waren voor verfilming. M. Night Shyamalan heeft deze trouwe weergave eveneens met succes uitgeprobeerd met zijn film Unbreakable. Sin City zijn eigenlijk korte verhaaltjes over bijzondere karakters in een grimmige stad waar de politie even corrupt zijn als de straten gevaarlijk. De verhaaltjes hebben vaak een film noir-achtige ondertoon en handelen over “wraak” en “berouw”. In de film worden 3 personages gevolg, waaronder Marv (Mickey Rourke), een straatvechter die op het wraakpad terecht is gekomen nadat zijn one-night-stand tijdens zijn slaap werd vermoord, Dwight (Clive Owen), een ex-fotograaf die per ongeluk een politieheld vermoordt en dit probeert de verbergen, en de agent, Hartigan (Bruce Willis), die vlak voor zijn pensioen valselijk beschuldigd wordt van een misdaad. Maar de film loopt nog boordevol andere bekendheden zoals: Elijah Wood, Maria Bello, Benicio Del Toro, Josh Hartnett, Michael Madsen en Brittany Murphy.


sin_city_poster.jpg

Van datgene wat ik al heb kunnen vernemen zal de film zeker de doorsnee Dead Wish film overstijgen en stukken beter zijn dan The Punisher. De affiches van de film zijn in ieder geval heel aantrekkelijk. De affiche met Willis heeft trouwens iets mee van de affiche van C’est Arrivez Près de Chez Vous. Mijn enige twijfel is dat de tournage opnieuw gebeurt op HD (High Definition Camera’s), net als Rodriguez zijn vorige film; Once Upon a Time in Mexico. Maar de regisseur is gekend om kleine budgetten om te toveren in grote winsten en niet bang is om risico’s te nemen, dus ik geef hem het voordeel van de twijfel.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *