Dominique Deruddere op een Bloedbruiloft

Vandaag heb ik Dominique Deruddere even kunnen groeten in het post-productiehuis Ace-Editing. Hij is momenteel bezig met zijn montage van De Bloedbruiloft, een Belgische film die werd gedraaid in Duitsland, met Nand Buyl, Dirk Roofthooft en Hilde Van Mieghem. De film komt vreemd genoeg maar pas uit in oktober 2005, althans volgens IMDB. De beelden die ik heb kunnen zien dragen opnieuw de stempel van een groot cineast. Tussen alle show rond Erik Van Looy zouden we de andere Belgische cineasten soms vergeten. Wees gerust, we hebben in Belgenland naast de Rob Van Eyck’s en de Lieven Debrouwer’s ook nog een pak die goede films maken. En Deruddere kan zeker tot die laatste groep begrepen worden.

De bloedbruiloft is gebaseerd op een strip van Jean Van Hamme, en begint met een onschuldige, met garnalen gevulde tomaat die roet in het eten zal gieten. Niemand kan om de farce lachen, en het feest verandert in een ware nachtmerrie met geschreeuw, schoten, tranen en bloed. De haat doodt de liefde en de dood slaat blindelings om zich heen. Zou deze planeet niet beter af zijn met een mens die niet vastgeklonken zit aan zijn ongeneeslijke domheid. De film zal daar in ieder geval zijn oordeel bij vellen. De hoofdfiguren in deze prent zijn Mark Walzer en Sophie Halberstadt die eigenlijk één van de mooiste momenten moesten beleven uit hun relatie, maar het draaide allemaal anders uit. Na hun kerkelijke huwelijk en de traditionele fotoshoot trekken ze samen met de genodigden naat het hotel om het feest verder te zetten. Wanneer echter de genodigden het voorgerecht opgediend krijgen, blijkt ze deze niet vers genoeg is en na de wat persoonlijke wrijvingen tussen de personages is dat zowat de druppel die de emmer doet overlopen.

Voor Deruddere is het een film die gaat over macht, met twee koppige hoofdpersonages voornamelijk handelen uit eigenbelang. Wanneer je deze twee met elkaar laat botsen, leidt dit uiteraard tot een conflict. De rollen worden vertolkt door Armin Rohde en Uwe Ochsenknecht.

Voor deze productie heeft Deruddere beroep gedaan op de Director of Photography, Danny Elsen, die eerder De Zaak Alzheimer heeft verzorgd. Verder kan ik niets meer vertellen over de film, maar als ik de kans zie zal ik nog wel eens binnenglippen en wat ‘illegale’ foto’s nemen. Ha !

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *