Cube Zero, leren uit de fouten

Zelf ben ik een grote fan geweest van Cube van de Canadese Vincenzo Natali. De vrij succesvolle indie-film had met een minuscuul budget van 10 miljoen euro een compleet futuristische wereld geschapen. Ernie Barbarash nam alles over met Cube 2: Hypercube, die niet meteen een geslaagde film kan genoemd worden. Trouwens, en dat gebeurt niet vaak, gaf de regisseur zelf toe dat hij geflaterd had. Een paar dagen geleden is Cube Zero (2004) in wereld-première geweest in LA en blijkbaar zou de film stukken beter zijn.

Het verhaal traceert de ontstaansgeschiedenis van de ‘Cube’ en moet dus gezien worden als een soort prequel. En uiteindelijk gaan we hier iets meer kunnen leren over de oorsprong van dit gigantische en enigmatische labyrint. Waarom werden deze mensen gevangen genomen? Is het de bedoeling dat ze een test ondergaan of moeten ze gewoon sterven op de meest uitzinnige manier zoals in de film Saw? Ik heb de film nog niet kunnen bewonderen, dus zal de review uitblijven voor later. Er zijn tevens nog geen release-datums bekend gemaakt.

Maar je kan alvast commentaren over de film lezen op Bloody Disgusting met een aantal screenshots van de film. En hier in de link naar de teaser. De film werd tevens ook al geselecteerd als opener van het Screamfest Film Festival in LA, wat zo een beetje te vergelijken is met het Fantastische Film Festival in Brussel, maar dat iets imposanter.

10 Comments

 1. Sine Metu

  Cube! Da was nogal ne keer ne film se! Nog nooit eerder gezien. Ik ben een mietje qua horror. Maar in Cube viel het nog redelijk mee en ik heb mij sterk gehouden! 😉 Vond de film subliem. Hypercube was eigenlijk maar een flauw afkooksel en ‘k was dus redelijk teleurgesteld.
  Dat er een prequel ging uitkomen daar wist ik niets van, dus dit is goed nieuws! nu nog hopen dat we die hier ooit in Belgie te zien krijgen!

  Reply
 2. dave

  verwacht daar vrijdag maar een vraag over !
  😉

  Reply
 3. Sine Metu

  deze week nog wa filmkes zien, ge weet nooit of het nog helpt! 🙂 dit weekend mezelf dus geforceerd om in the cut uit te kijken. met een half oog en oor gekeken en geluisterd naar de “film” lost in la mancha. dan nog verder dan de maan gezien, trading places ook. en voor de rest hopelijk deze week nog: the edge, monster’s ball en bloody sunday! dus dat daar maar ook een paar vragen uitkomen! 🙂
  en als de post niet staakt komt daar misschien nog een filmke bij uit mijn lijst van dvdpost… maar daar zit het er niet naar uit vrees ik.

  Reply
 4. Dave

  Lost in La Mancha vind ik zo zalig omdat ik me perfect kan inbeelden wat het voor elk van hen betekent om in zo’n verschrikkelijke situatie terecht te komen. En veel van die zaken kom je ook wel nu en dan tegen op een filmset, maar dan in iets minder grote proporties. Vliegtuigen, slecht weer, acteur die wegvalt omwille van diverse redenen, geld die er plost niet meer blijkt te zijn, … Maar het toont toch hoe sterk Gilliam als regisseur. Hij blijft een inspiratie voor veel filmmakers. Ik vrees wel dat geen enkele van die films de quiz zal halen. De voorzitter van de Kut-kwis is iemand die gek is van cult en cutfilms. En ik moet toegeven, ze hebben misschien niet altijd de goeie smaak aan hun zij, maar ze weten echt wel wat een goede film is en wat niet (enfin, meestal). Cabin Fever vinden ze dan ook schitterend en als je de film nog niet hebt gezien, ge deze dan snel huren. Je moet deze film gewoon walgelijk slecht of schitterend vinden. Alles commentaren tussenin zijn vaak compleet naast de kwestie. Aan ‘Verder dan de maan’ heb ik nog steeds een zware kater aan overgehouden, dus bij deze ben je gewaarschuwd. Monster en Bloody zijn twee knappe films. (twee kanshebbers voor vrijdag)

  Reply
 5. Sine Metu

  heb ik vorige woensdag gezien. ik snap nog steeds niet waarom die film zoveel kritiek gekregen heeft!

  aan cabin fever zal’k niemer geraken tegen vrijdag vrees ik… ik heb de film nog nie gezien (denk ik, soms weet ik het zo uit ’t hoofd niet meer :-).

  ik zie veel middelmatige films vind ik zelf, en af en toe eens een uitschieter en probeer ook vaak cult te zien, mja, als ik een film nie ken dan weet ik natuurlijk ook nie welk “etiket” ik de film moet geven… ik heb wel wa onbekende films gezien (as in: onbekend voor de gemiddelde vlaming, als ik dan natuurlijk bij freaks zit, dan is da al wa anders… we zullen zien, na vrijdag… als ik mezelf nog een filmkenner ga durven noemen of niet…)

  Reply
 6. dave

  Van datgene wat ik al heb gelezen over wat jij goed vindt en welke films je zoal gaat zien, moet ik toegeven dat je een goede filmsmaak hebt. En ik ken veel mensen die duizenden films hebben gezien, en toch een heel bedenkelijke smaak hebben. En laat staan dat ze ook nog iets zinnigs kunnen zeggen over film. Helaas schrijf jij zo weinig over jou filmervaringen op je blogje. push push… 😉

  En je zal het best wel goed doen vrijdag. Trust me!

  Reply
 7. Sine Metu

  mja, ik wou n iet echt een filmblogje maken. maar een vanalles blogje. maar soms wil ik dolgraag iets schrijven over films omdat ja, dit nu eenmaal mijn grootste passie is. doet er mij aan denken dat ik eens moet schrijven over unreal tournament 2004, want da game is ook mijn grootste passie onder de games! 😉

  Reply
 8. Sine Metu

  zal ik morgen via dvdpost in mijn bus vinden. ik ga alvast proberen om nog naar elephant ook te kijken tegen vrijdag!

  Reply
 9. dave

  🙂 Unreal, is dat zo een beetje als Doom and Quake?? Zo een spelletje waar je in subjectief standpunt uw wapen ziet uitpuilen en alles ermee over schiet wat beweegt?? Was zelf vroeger een grote Starcraft fan. Maar op een gegeven moment begon Starcraft op het net zo moeilijk te worden, dat ik ben gestopt. Waar is den tijd…

  Reply
 10. Sine Metu

  unreal tournament (niet te verwarren met unreal) is inderdaad een fps (first person shooter). ik speel dit enkel multiplayer, en daar is het game ook voor gemaakt! brainless shooting! doet deugd van tijd tot tijd! 🙂

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *