Christopher Reeve gestorven op 52-jarige leeftijd

Iedereen was begin deze maand reeds ontroerd door het overlijden van Janet Leigh. Vandaag was iedereen geschokt door het overlijden van Christopher Reeve. Niettegenstaande mijn grote passie voor het werk van Alfred Hitchcock, had ik niet meteen hetzelfde gevoel van verlies en verwarring als bij Christopher Reeve. Logisch gezien ik nog een twintiger ben die is opgegroeid) met Superman (enfin, toch met de sequels).


christopher_reeve_superman.jpg
Superman © International Film Production

Reeve stierf zondag 10 oktober op 52-jarige leeftijd aan een hartaanval in New York. Reeve zat geparalyseerd in een rolstoel na een zware val van zijn paard, maar bracht de moed bijeen om nog steeds zijn dienst te bewijzen aan de buitenwereld en werd spokesman voor het onderzoek van de ruggengraat. Hij is een man van wilskracht en herstelde 70% van zijn tastzin en kon zelfs een van zijn vingers opnieuw in beweging brengen. Reeve was niet alleen te zien in Superman en zijn sequels, maar had eveneens een schitterende rol in The Remains of the Day waar hij als nuchtere Amerikaan bedenkingen had bij de extreem rechtse sympathieën van de Engelse elite. Hij had ook nog de hoofdrol in de verschrikkelijke remake van Rear Window, waar hij als verlamde man de rol van James Stewart overnam.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.