Geen vervolg op The Chronicles of Riddick

Zoals ik al reeds heb laten uitschijnen in mijn review over The Chronicles of Riddick (2004), zal de film eerst moeten overtuigen aan de box-office vooraleer er kan gespeculeerd worden van 2 vervolgfilms. En wat blijkt, Riddick haalt zijn quota niet…

vin diesel,the chronicles of riddick,pitch black,david twohy,sequel

The Chronicles of Riddick is het vervolg op de low-budget science-fiction thriller Pitch Black, hoewel de relatie tussen de films soms ver te zoeken is. David Twohy, de regisseur en schrijver van het personage, had plannen om van Riddick een echte trilogie te maken met nog 2 films, Pitch Black buiten beschouwing gelaten. In IMDB werd er zelfs even vermelding van gemaakt. Maar de dure Chronicles (110 miljoen euro) haalde maar een magere oogst binnen. De plannen zijn dus voor onbepaalde duur opgeschort.

De film, die zeker niet slechter is dan een Red Planet of een Mission to Mars had heel veel ambitie en potentie om het jonge publiek te verleiden. Maar de magie van de film blijft voor een stuk onvoorspelbaar. Toch begrijp ik regisseur Twohy niet. Waarom zonodig van Pitch Black een tweede Star Wars willen maken? Niet alleen was Vin Diesel minder interessant dan in Chronicles, maar Pitch Black had een eigen intrigerende stijl. Vin Diesel zal nu wel 2 keers nadenken vooraleer hij zijn goedkeuring zal geven voor het vervolg, want hij weet hoe Hollywood in elkaar zit. Als de film niet scoort, werpt dit ook een schaduw op de acteurs. En niemand wordt graag vergeleken met Sharon Stone.

Doet me eraan denken dat ik even de verschillende trilogieën in kaart zal brengen en eens de recettes van naderbij zal bekijken in een volgende post.

3 Comments

 1. leen

  kan maar één ding zegge van chronicles of riddick twas ne zalige film!!! koop em direc as em op dvd uitkomt.

  Reply
 2. Dave

  Heb je Pitch Black ooit gezien?

  Reply
 3. Gijs

  The Chronicles of Riddick is mijn meest bekeken film en ik ben het alles behalve eens met de commentaar van de recescent! Pitch Black was niet zo denderend en The Chronicles of Riddick zeer en zeer geslaagd, hij staat op mijn nummer 3 van beste films allertijden! Hopelijk komt er nog een vervolg en dan NIET in Pitch Black stijl, want dan zou het de film vernaggelen.. Naja, ze praten erover, maar de regisseur wilt weer goedkoop doen :S

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *