Ridley Scott kiest voor Orlando Bloom

Na de controversie rond Mel Gibson’s Passion ligt er opnieuw een onweer op komst met Ridley Scotts nieuwe film, Kingdom of Heaven (2004). Over de film is nog niet zoveel bekend en er circuleren nogal wat tegenstrijdige berichten omtrent het plot, maar de film gaat grosso modo over de invasie van de moslims tijdens het Kruistochten-tijdperk (12eeuw na Chr.), op Jeruzalem, de Heilige Stad. Een stad die ze hadden moeten inleveren en opnieuw wilden veroveren. (Voor de duidelijkheid moet ik er wel even bijvertellen dat dat de moslimsgemeenschap is ontstaan rond 600 AD, dus in principe hebben zij de Heilige stad veroverd op de Romeinen, en de Romeinen dan weer van Judea)


© 20th Century Fox & Scott Free Productions

Alles draait dus rond de belegerde stad die wordt bewaakt door o.a. Balian of Ibelin, een wapensmidt (gespeeld door pretty boy en Justin Timberlake cloon: Orlando Bloom). In een periode van oorlog en opkomst van extreem-rechtse gedachten, kan je je uiteraard afvragen of we nu werkelijk klaar zijn om een bende moslims te zien neerstorten in blinde vernielingszucht op bibliotheken, kerken en Christenen. Hmm, zelfs al vind ik Ridley een visionair en meester-filmer, heb ik bij dit project toch zo mijn bedenkingen. De scenario-plots die ik allemaal heb gelezen geven niet meteen de indruk om de materie zo voorzichtig mogelijk aan te pakken. Controversie in films is natuurlijk een vrij goedkope manier om uw film te promoten, en de vele tegenstrijdige berichten laten me vermoeden dat we heel binnenkort weer de geschiedenis zullen herschrijven.

Toch heb ik nog nooit zoveel kritiek gelezen over Orlando Bloom, die zogezegd compleet verkeerd zou gecast zijn in de film. Vele vergelijken hem dan ook met het verwijfde rolletje in die debiele actieprent Troy. Ridley weet echter wel hoe hij acteurs moet regisseren en het zou me verwonderen dat hij Orlando zijn routine zal laten doen. Ik ben er zelfs bijna zeker van dat deze film voor Orlando een kans is om afstand te nemen van zijn teenagers imago, net zoals Brad Pitt dat heeft gehad bij Se7en en Twelve Monkeys. En mag ik eraan herinneren dat Brad Pitt ook zijn klans heeft gehad met Ridley in de film Thelma & Louise. Dus ik zou zeggen: laten we afwachten.

***Related Posts***
05/09/2006: Gladiator 2: A Hero Will Rise Again
23/06/2006: Ridley Scott interesse in GUCCI film
08/05/2006: Ridley Scott denk aan Gladiator 2 & Tsunami film
09/07/2005: Ridley Scott kiest voor Alien 5
11/05/2005: Arabieren tevreden met Kindom of Heaven
08/05/2005: Kindom of Heaven review
10/04/2005: Ridley mag kiezen tussen Gladiator II en Alien 5
04/04/2005: extended trailer van Kindom of Heaven
17/08/2004: Orlando Bloom als kruisvaarder

2 Comments

 1. laura

  Hoezo zou orlando verwijfd zijn? Het is toch juist goed,dat hij niet alleen maar de held speelt? Wie zou er dan wel goed gecast zijn voor orlando’s rol?

  Reply
 2. dave

  “er” wordt gezegd dat hij slecht gecast is voor de film. Ik vond Troy maar ook een pover schouwspel. Maar zoals ik zei, Ridley maakt dit allemaal wel goed.

  Ik heb het script niet gelezen dus weet ik niet precies wat de inhoud is van zijn verhaal. Ik zou dus ook niet precies weten wie er beter voor de rol had kunnen zijn. Laten we gewoon afwachten en je zal wel van mij horen wat ik ervan vond.

  Toch bedankt voor de reactie.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *