Ladder 49, een nieuwe Backdraft

De nieuwe Backdraft (1991) is aangekomen! Ladder 49 (2004) pakt in ieder geval uit met een puike castingslijst (John Travolta, Joaquin Phoenix en Robert Patrick). Verwacht geen diepe karakterstudies maar eerder een aantal geweldige actie-scènes en humoristische scènes afgewisseld met romantiek en seks. Maar bovenal zal deze film ons trakteren op een echte vuurzee. Als fan van Backdraft kijk ik wel uit naar Ladder 49 en hoop ik op een veelbelovende entertainment film.


© Touchstone Pictures

Korte inhoud: Jack Morrison (Joaquin Phoenix) is een ambitieuze brandweerman die van groentje uitgroeit tot doorgewinterde professional. Zijn gevaarlijke en veeleisende baan vergt veel energie en gaat vaak ten koste van zijn vrouw en kinderen. Steun vindt hij bij zijn mentor en commandant Mike Kennedy (John Travolta) en bij zijn tweede familie ‘De Broeders van de Brandweerkazerne’. Maar als Jack tijdens een zware klus wordt ingesloten door een vlammenzee, wordt hem duidelijk waar het in het leven echt om draait; familie, waardigheid en moed. Terwijl zijn collega’s van Ladder 49 (waaronder acteurs Morris Chestnut en Jay Hernandez) alles doen om hem te redden, hangt Jacks leven aan een zijden draadje.

Hoewel, bij het zien van de eerste beelden uit de trailer heb ik zo de indruk dat ik misschien mijn verwachtingen ietwat moet intomen. De regie van Jay Russel (My Dog Skip) ziet er klungelig uit en ik heb zo de indruk dat Travolta slechts een bijrol heeft van geen belang. Ik hoop tevens dat de film zich niet tevreden zal stellen met de brandweermannen simpelweg af te schilderen als helden en het daarbij houden, maar dat er ook nog een stevig plot te bespeuren is. Tijd zal het uitwijzen…

***Related Post***
15/05/2005: Ladder 49 review *

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *