Charlize Theron is geen Monster

Het is de Zuid-Afrikaanse 28-jarige Charlize Theron die werd uitgeroepen tot “Most Desirable Women” van 2003 volgen het Magazine AskMen. Wat “desirable” juist inhoudt is te verwoorden in de volgende terminologie: een knappe, intelligente vrouw met ambitie en genoeg sex-appeal om eenderwelke man onder haar naaldhakken te werpen.

monster_2003_poster.jpg

Dat Charlize niet alleen mooi is, maar ook nog talent heeft voor acteren, wordt perfect geïllustreerd in haar laatste film Monster, waar ze een zwaarlijvige prostitué speelt met bloed aan haar handen. De film is gebaseerd op het leven van Aileen Wuornos, een lesbische prostituee uit Florida die werd veroordeeld voor de moord op zeven mannen. Haar proces trok destijds veel aandacht. Ze is ook het onderwerp van twee documentaires waarin we onder meer kennis maken met haar schimmige advocaat. Na haar veroordeling zat Wuornos twaalf jaar in een dodencel. In Monster wordt ze voorgesteld als het slachtoffer van haar eigen verleden, tot ongenoegen van de families van de echte slachtoffers. Mooi aan de film is, dat er een liefdesverhaal wordt verteld waarin de seriemoordenares de kans krijgt haar goede kant te laten zien.

In Monster was Charlize eveneens actief als co-producente, waarbij ze beroep deed op haar eigen productiebedrijf ‘Denver & Delilah’. Als haar wordt gevraagd wat ze nu eigenlijk heeft gedaan als co-producent, barst Theron los:

“Alles! Ik en mijn productiepartners planden locaties waar de opnames zouden plaatsvinden. We regelden alle nodige vergunningen. Je hebt 28 dagen om te filmen dus je kunt het je niet veroorloven om ook maar één uur te verliezen.” (Maar haar hoofdbezigheid was de financiële kant van de film) “Aan het eind van de dag moest ik van die vervelende telefoontjes doen naar de financiers. ‘We hebben meer geld nodig’, waarop het antwoord altijd nee was. (De productie duurde anderhalf jaar) “Toen de film af was, was het ontzettend moeilijk om een distributeur te vinden, iemand die deze film wilde kopen. En daarna de promotie. Het is non-stop. Het is alles wat gedaan moet worden om die film in de zalen te krijgen. Het werk dat ik de laatste jaren deed was niet echt wat ik wilde. Als je niet oplet, word je getypecast.”

Binnenkort zullen we haar zien in de huid van Aeon Flux. Ze zal dus serieus mogen Montignac’en. De vraag blijft echter of Charlize een actierol kan dragen. Daar heb ik toch mijn twijfels bij.***Related Posts***
25/12/2005: Charlize Theron geen Bond Girl
07/12/2005: Charlize Theron heeft haar oscar…nu ook haar Catwoman
27/09/2005: Aeon Flux poster
22/07/2005: De eerste beelden van Aeon Flux

5 Comments

 1. plikske

  Geef mij maar Monica Bellucci !

  Reply
 2. Dave

  Och, voor mij mag ze er best zijn. Nu denk ik toch dat Charlize iets meer hersenen heeft dan Monica en met knapste vrouw werd niet alleen gepeild naar de omvang van de cup…

  Reply
 3. nEo

  Het is wel bekend dat actrices met veel brains, regelmatig verkeerde filmkeuzes maken. Kijk naar Sharon Stone. Heeft het toch voor elkaar gespeeld om met een IQ van 154 in de meest idiote films te spelen: Gloria, Simpatico, Last Dance, Beautiful Joe,…

  Reply
 4. Sine Metu

  scarlet johansson of monica belucci…
  maar charlize theron zou toch ook in mijn top 5 staan! er zijn veel mooiere foto’s van haar!

  trouwens, zou je ne keer geen sexy acteurs posten?! :-))

  Reply
 5. Dave

  Vrouwen willen ook bloot zien !! Ik zal er aan denken.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.