Nieuwe Belgische serie, De Matroesjka’s

matroesjkas_2005_poster.jpg

Binnenkort krijgen we de Matroesjka’s (2005) voorgeschoteld, een Nieuwe Vlaamse serie met ballen, maar vooral veel borsten. Het is zover, een nieuwe vlaamse serie is afgewerkt en is klaar om de VTM-kijker te verwennen met Oost-Europees schoon. De serie bestaat uit een 10tal afleveringen en vertelt het verhaal van een criminele bende die in Lithouwen vrouwen rondselt voor een training te volgen in Cyprus om uiteindelijk te eindigen in striptenten en bars in België. Om nog maar eens onze nationale trots op te poetsen met een corrupt en laks België, waar de mensenhandelaars vrijspel krijgen. We beginnen eraan te wennen.

Een groep meisjes zijn niet zo in de loeren te draaien als verwacht en samen met een onderzoeksjournalist en een ex-bendelid zullen ze die malafide mannekes eens goed aanpakken. Het lijkt wel op een aflevering van Charlie’s Angels!

Gefilmd op super 16mm (DOP Michel Van Laer) en geregisseerd door Mark Punt (Dief!, She Good Fighter), die niet onmiddellijk een regisseur is waarvan men geduldig stond te wachten op zijn volgende film. Verwacht je dus ook maar aan een goeie dosis ‘overacting’ en tv-mise-en-scenes. Maar goed, hij heeft het toch maar voor elkaar gespeeld om een serie op poten te zetten met een vrij ambitieus verhaaltje. In de serie zien we ook nog Peter Van den Begin, Tom Van Dyck, Axel Daeseleire, Wim Opbrouck, Frank Aendenboom, Lucas Van den Eynde , Stany Crets, Hilde Heijnen, Tom Van Dyck, Mark Van Eeghem, Luk Wyns en nog wat vrouwelijk schoon met onuitspreekbare namen.

Wat ik fantastisch vind, is dat ze er zijn in geslaagd om zomaar eventjes David Julyan (Memento, Insomnia en de binnenkort op het witte scherm te zien Batman Begins ) zover hebben gekregen om muziek te schrijven voor de serie. Niet mis! Ik spreek mij dus niet uit over de serie, gezien ik die nog moet aanschouwen, maar de muziek is in ieder geval al veelbelovend. Voor de liefhebber, hier is de link naar de site.

4 Comments

 1. pretfles

  op canal+
  zo goed is ze niet eigenlijk, begint veelbelovend maar zwakt erg af.
  Jammer want er was wel potentieel.

  Reply
 2. Darko

  Had het al een beetje gevreesd…

  Reply
 3. plikske

  tis weer belgisch, het moet weer goedkoop zijn!

  Reply
 4. dave

  Een van de problemen is dat de VRT niet wordt opgelegd om de AV-sector in Vlaanderen financieel te ondersteunen. Bij ons buurland Frankrijk blijkt een ondersteuning van de filmsector de normaalste zaak te zijn en werpt dit uiteraard vruchten af. Vraag is waarom dat hier blijkbaar niet kan. En met Bourgeois die de portefeuille van Media op zak heeft zie ik dat nog niet onmiddellijk veranderen. En Anciaux die Cultuur in zijn vaandel mag dragen, “WE HAVE NOT FORGOT THE KLADARADATSCH PALACE MASSACRE”. Van een verkeerde aanpak gesproken…

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *