Australia van Baz Luhrmann

Er is niet zo heel veel bekend over Australia (2008), de nieuwe film van Baz Luhrmann (Moulin Rouge, Romeo+Juliet). De releasedatum in de States is ondertussen met een aantal weken verlaat tot 26 november 2006, omdat de regisseur nog een paar dagen extra nodig heeft om een aantal extra pick-up shots op te nemen met Hugh Jackman te paard. Uiteindelijk is dat misschien geen slechte zaak voor Baz, want zo blijft hij een beetje uit het vaarwater van de release van Quantum of Solace (2008).

Korte inhoud: Australië, even voor de Tweede Wereld Oorlog. Een Engelse aristocrate (Nicole Kidman) erft een ranch ter grote van Maryland. Wanneer Engelse veebaronnen het gemunt hebben op haar grond, sluit ze zich met tegenzin aan bij een ruwe veedrijver (Hugh Jackman) om zo haar 2000 runderen over honderden kilometers land te drijven.

De productie werd eerder geteisterd met heel wat problemen, zoals overstromingen en heel wat casting wissels, maar het nam gelukkig nog geen Terry Gilliam Don Quichotte-turn. Ook het kleine volksopstandje waarbij heel wat bewoners in protest uitbraken toen ze te horen kregen dat een monument van de Eerste Wereldoorlog vertrappeld zou worden door een kudde vee. En met succes want de desbetreffende gewraakte scène zal niet in de eindmontage zitten.

Het wordt een zuivere Australische film, met Australische acteurs maar ook een Australische regisseur, muziek-componist (David Hirschfelder), cinematograaf (Mandy Walker) en scenarist (Stuart Beattie). Wij zullen nog moeten wachten tot 17 December 2008, alvorens de film bij ons in de zalen is. Ook al probeert de regisseur de film te verkopen als een Titanic on land, vrees ik gewoon een magere opkomst bij zijn release, want wie loopt nu warm van een Australische western romance? Ik kan me vergissen, maar ik denk van niet.

*** Australia trailer ***

Update 16/11/2008: Hoewel Hugh Jackman en Nicole Kidman gelukkig getrouwd zijn, verliepen de stomende liefdesscènes voor hun nieuwste filmproject ‘Australia’ allerminst ongemakkelijk. Jackman kijkt dan ook met genoegen terug op de bedscènes. “Het had niet beter of eenvoudiger kunnen gaan”, zegt de Australische acteur tegenover People Magazine.

Volgens Jackman snapt zijn vrouw Deborra-Lee-Furness wel hoe het werkt bij liefdesscènes, maar is het maar goed dat ze de met Keith Urban getrouwde Kidman en hem niet zag rollebollen op de set. “Mijn vrouw is ook actrice”, zegt de 40-jarige acteur. “Beide partners snappen het, maar ik denk niet dat ze de opnamen graag hadden willen bijwonen.”

Jackman spreekt vol bewondering over regisseur Baz Luhrmann. “Hij ziet de liefdesscènes als een choreografie”, zegt de acteur over zijn landgenoot. “Bij het bekijken van zijn films zie je dat de liefdesscènes op poëzie lijken.” Luhrmann, bekend van ‘Romeo and Juliet’ en ‘Moulin Rouge’, was op zijn beurt in zijn nopjes met de chemie tussen zijn twee hoofdrolspelers. “Ik maakte me over veel dingen ongerust, maar vanaf het moment dat ik hen zag spelen, waren al mijn zorgen over.”

***Related Post***
13/06/2007: Regisseur Baz Luhrmann moet knippen in zijn Australia

3 Comments

  1. chelsea

    Heeft eerder het musical genre en de Shakespearefilm heruitgevonden. Benieuwd of hij dat ook kan met het epische-genre. Trailer ziet er veelbelovend uit.

    Reply
  2. Geert

    De trailer ziet er fantastisch uit, en met 2 wereldsterren als Jackman en Kidman zal het wel een fantastische film worden. Ik kijk er naar uit.

    Reply
  3. Fabian

    zowel Romeo+Juliet als Moulin Rouge waren uitstekende films. Ben dus ook wel benieuwd naar deze film. Ik vind het wel verschrikkelijk lelijke posters.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *