Red Sonja en Conan slijpen hun zwaarden

We krijgen binnenkort een herwerking van twee barbaarse-iconen, Conan (2009) the Barbarian en Red Sonja, respectievelijk vertolkt door Arnold Schwarzenegger in oa. Conan the Barbarian (1982) en Brigitte Nielsen in Red Sonja (1985). Jarenlang was er sprake van een remake, maar nu hebben beide films een “GO” gekregen, en nu is het afwachten op die eerste trailers.

Korte inhoud Red Sonja: Sonja (Rose McGowan) is een niet te stoppen vrouwelijke krijger die samen met een groep krijgers, de macht moeten proberen te krijgen over de kwaadaardige koningin Gedren die ook verantwoordelijk was voor de dood van de familie van Sonja.

Korte inhoud Conan: Volgt de avonturen van Conan, een barbaar wiens ouders door de Thulsa Doom clan werd vermoord en jarenlang in een werkkamp werd vastgehouden. Eénmaal verlost van zijn gevangenschap baant Conan zich een weg door het leven als rover, tot op de dag dat zijn pad wordt gekruist door de sekte van Thulsa Doom. Het verhaal speelt zich af in het Hyboriaanse Tijdperk, 6000 jaar na de ondergang van Atlantis en 10.000 jaar voor het begin van onze jaartelling, dus zo’n 12.000 jaar geleden. De plaats van handeling is het Thuriaans continent, het Europees, Aziatisch en Afrikaans continent tijdens de laatste ijstijd.


Het script van Conan wordt geschreven door Thomas Dean Donnelly en Joshua Oppenheimer. Wie de rol van Conan zal vertolken is tot op vandaag nog onbekend, alsook wie de film zal regisseren. Speculaties dat Rob Zombie of John McTiernan de barbarenfilm zou leiden is tot op vandaag slechts een gerucht…en dit had misschien ook wel te maken met het zwakke script. Ondertussen zijn de scenaristen druk bezig met een rewrite, want ze weten dat het Conan game er zit aan te komen en dit zorgt meteen voor wat ‘free publicity’.

Maar er zijn ook kapers aan de kust. De mensen van CHUD hebben we al bekend gemaakt dat de zwarte acteur Djimon Hounsou in een comic trilogie zal spelen die in feite een spin-off is van de Conan-comic. Wat het project precies inhoud is tot op vandaag nog onbekend maar geruchten gaan in de richting dat het zou gaan om de vertolking van het Thulsa Doom verhaal…een anti-held…who knows? En er zijn nog andere barbarenfilms in productie, zoals Solomon Kane (2008) met James Purefoy en Bran Mak Morn (2010) van Peter Berg.

Red Sonja is een Robert Rodriguez die geregisseerd zal worden door een second-unit director, Douglas Aarniokoski, die eerder zijn gebrek aan talent bewees met Highlander: Endgame (2000). Het script is van de hand van de wildvreemde David N. White. Voeg daar nog eens de break-up tussen McGowan en Rodriguez aan toe en concludeer dat deze film meer kans heeft om te crashen dan een vliegtuig van Kalitta Air. Maar ook hier ben ik benieuwd op de eerste trailer.

***Related Posts***
17/12/2007: Gerard Butler de nieuwe Conan?
16/08/2007: Conan the Barbarian in nieuwe handen
03/05/2006: Geruchten van een Red Sonja remake
01/01/2006: Conan the Barbarian 3 is voor 2007
16/07/2005: Arnie as Conan the Barbarian?
15/10/2004: Conan the Barbarian 3 voor Schwarzie

3 Comments

  1. Lenny

    nostalgisch, de scenes lijken toch wel wat versleten maar de muziek van Pouledoris blijft geweldig. Hopelijk doet hij opnieuw de muziek.

    Reply
  2. showan

    ook al hebben ze nog geen enkel beeld gedraaid. Wie weet wordt met de breuk tussen McGowan en Rodriguez alles op de lange baan geschoven.

    @Lenny: Ik denk dat het ‘Poledouris’ is 😉

    Reply
  3. Crom

    jammer maar helaas lenny,
    basil poledouris is overleden, geen conan score meer van hem…..

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *