The Day The Earth Stood Still met Keanu Reeves

The Day The Earth Stood Still (2008) is een remake van cultclassic The Day The Earth Stood Still (1951) van maestro Robert Wise. In de nieuwe versie van regisseur Scott Derrickson (The Exorcism of Emily Rose) zien we Keanu Reeves in de huid kruipen van de buitenaardse afgezant Klaatu, die samen met de gigantische robot Gort naar de aarde komt met een waarschuwing. Het heelal heeft namelijk last van het eeuwige gerotzooi op onze planeet. De keuze: of er wordt vrede gesticht, of we mogen de toekomst van onze planeet op onze buik schrijven. Of daar komt het toch wel een beetje op neer.

The Day the Earth Stood Still poster

Korte inhoud: Een buitenaards wezen genaamd Klaatu (Keanu Reeves) bezoekt samen met zijn onvernietigbare robot Gort de aarde. Hij heeft een belangrijke waarschuwing voor de bewoners van de aarde: als de mensheid niet stopt met hun oorlogen dan zullen buitenaardse vredestichters wraak nemen en de aarde vernietigen. Regeringsleiders vanuit alle hoeken van de aarde en vooraanstaande wetenschappers verdringen zich vervolgens om het raadsel achter het bezoek van Klaatu te ontwarren.

Van een echte robot is er in de trailer niet meer sprake, maar eerder een soort glanzende bol die uit de aarde en de zee opreist, en die een dikke mist afscheidt waarmee materie in een oogwenk wordt verpulverd. Klaatu wordt ondertussen aan de leugendetector gelegd en Helen (Jennifer Connelly) is iets van plan met de ordediensten en rent door een bos. Haar rol is in ieder geval van cruciaal belang, vooral omdat Klaatu haar tegenkomt en zegt dat haar dood voor het behoud van de aarde zal zorgen. Jennifer Connelly moest eigenlijk verschijnen in Clive Barker’s Born (2008), maar koos uiteindelijk voor de beter betaalde paycheck. De toekomst zal uitwijzen of dit wel de beste keuze was…

Ik hoop dat deze film beter wordt dan War of the Worlds (2005) of I Am Legend (2007). In ieder geval was het een film die genoot van een royaal productiebudget en qua speciale effecten zullen we zeker op onze wenken bediend worden. Nu maar hopen dat tussen al dat visueel geweld ook nog een intelligent verhaal te ontwarren is.

In de film die op 10 december 2008 bij ons in de zalen moet draaien, duiken ook John Cleese en Kathy Bates op. Ben echt wel benieuwd hoe dit allemaal zal uitdraaien. Ik zit in ieder geval te wachten op de woorden “Klaatu Barada Nikto” uit de mond van Keanu, diezelfde zin die te horen was in het knettergekke Army of Darkness (1992) van Sam Raimi en die een ode was aan de film van Robert Wise.


*** The Day The Earth Stood Still trailer ***


***Related Post***
14/12/2008The Day the Earth Stood Still review

1 Comment

  1. Arne

    Niet vergeten dat deze zin ook de oorsprong was voor enkele personages en rassen in Return of the Jedi! 😉

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *