Lions for Lambs van Robert Redford

Binnenkort kunnen we opnieuw genieten van een film van Robert Redford, en dat is ondertussen toch al 7 jaar geleden. Een confronterende film die zal aantonen welke wreedheden de Amerikaanse oorlog in Afghanistan en Irak veroorzaakt en levert kritiek op de War on Terror retoriek.

Lions for Lambs poster

Deze nieuwe “anti-Bush film” heet Lions for Lambs (2007) naar een scenario van Matthew Michael Carnahan, die in zijn vorige scenario The Kingdom vreemd genoeg net contradictorische ideeën predikte. Carnahan komt dan ook niet met een oplossing voor de situatie in Irak en Afghanistan, maar schijnt simpelweg een licht op beide kampen in de Amerikaanse politieke discussie. Peter Berg, de regisseur van The Kingdom, vertolkt trouwens een rol in deze prent waarin we niet alleen Redford maar ook Meryl Streep en Tom Cruise aantreffen.

Dat Cruise soms wel eens met hoongelach wordt onthaald zal ik niet ontkennen, maar het zijn hoe dan ook drie talentvolle acteurs. Het is trouwens al 22 jaar geleden dat Redford en Streep opnieuw samen in een film opduiken sinds hun succesvolle romance in Out of Africa (1985).

Korte inhoud: De idealistische professor Dr. Malley (Robert Redford), inspireert twee van zijn studenten, Arian (Derek Luke) and Ernest (Michael Peña), om hun studie af te breken en zich bij de Amerikaanse troepen in Afghanistan te voegen. Als Malley dit verneemt, weet hij niet of hij zich trots of schuldig moet voelen. En terwijl deze twee soldaten op het slagveld een hevige strijd leveren, vormt senator Jasper Irving (Tom Cruise), die een belangrijk debat voert over Afghanistan, een grote bedreiging voor het lot van die twee soldaten. Hij is van plan om een onthullend interview met enorme gevolgen te geven aan tv-journaliste Janine Roth (Meryl Streep).

Tom Cruise heeft er in ieder geval een goed gevoel bij, want hij liet het Spike Lee project Selling Time (2009) aan zijn neus voorbij gaan. Deze Spike Lee joint is nu 2 jaar achteruit geschoven en er is momenteel nog geen casting bekend. Maar na het zien van de Lions for Lambs trailer denk ik toch niet dat we hier met Oscar-materiaal te maken hebben. Tom Cruise is goed als samourai, advocaat of oorlogsveteraan, maar als senator…I don’t know. Wat denken jullie?

De film zou bij ons moeten uitkomen op 7 november 2007.

*** Lions for Lambs trailer ***

2 Comments

  1. dennis

    Die Fransen kijken toch ook nier erg nauw op de accuraatheid van hun posters. Lions ‘for’ Lambs wordt vertaald door Lions ‘et’ agneaux…

    Reply
  2. hammerhead

    thanks

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *