Wonder (2017) ***½ Blu-ray review

Wanneer je naar de poster kijkt heb je meteen het gevoel dat deze Wonder (2017) een soort zeemzoeterige rom-com zal worden, maar ik was aangenaam verrast. Regisseur Stephen Chbosky had al eerder indruk gemaakt met zijn The Perks of Being a Wallflower (2012).

wonder_2017_blu-ray.jpg

Korte inhoud: August Pullman (Jacob Tremblay) is geboren met een zeldzame, aangeboren aangezichtsafwijking. Doordat August vele operaties heeft doorstaan, krijgt hij thuisonderwijs van zijn ouders (Julia Roberts en Owen Wilson). Op zijn tiende kan hij eindelijk naar een gewone school. Dit is de start van een buitengewoon avontuur. Velen hebben het moeilijk om hem te aanvaarden. Maar niet iedereen laat zich afschrikken en al snel ontdekken ze hoe bijzonder Auggie is. Met zijn humor, doorzettingsvermogen en de steun van zijn familie slaagt hij erin om de mensen rond zich te verenigen. Het is moeilijk om je te verbergen wanneer je geboren bent om eruit te springen…!

Het is al een tijdje geleden dat ik Owen Wilson in een film heb gezien. Ik weet dat hij met depressies zat en niet zo heel veel hooi op zijn vork wou nemen, en de films waarin hij verscheen waren niet meteen box-office hits. Hoe dan ook, ik waardeerde zijn aanwezigheid in de film en hij doet geweldig werk met een grappige, typische vader die we allemaal als onze eigen ouder zouden willen hebben. Julia Roberts deed ook geweldig werk, en ze schitterde vooral in een aantal bijzonder emotionele scènes. Maar het is toch Jacob Tremblay, de jonge acteur die Auggie uitbeeldt, die de show speelt. Ik ga niet zo ver om te zeggen dat hij op het niveau staat van de cast uit It (2017), maar is voldoende geloofwaardig om ons echt wel bij momenten te ontroeren. Er is een mooie toekomst weggelegd in de filmindustrie voor de jonge Tremblay. Datzelfde kan niet gezegd waren van een aantal andere kind-acteurs in de film.


wonder_2017_blu-ray_pic01.jpgwonder_2017_blu-ray_pic02.jpgwonder_2017_blu-ray_pic03.jpg
© Belga Home Video

Wonder is een geslaagd emotioneel drama die zijn publiek niet onberoerd zal laten. En het is een verhaal die bijzonder herkenbaar is. We hebben in onze jeugd allemaal jongeren gekend die er “anders” uitzagen en hierdoor heel wat reacties hebben uitgelokt bij andere jongeren. En we voelen meteen mee met de jongen. We zoeken naar hem wanneer hij zich ‘down’ voelt, we moedigen hem aan als voor iets wil gaan. Er waren voldoende momenten waarop ik me echt gelukkig of verdrietig voelde vanwege de manier waarop de film het leven van zijn hoofdpersoon presenteerde.

Op narratief vlak vond ik Wonder net iets minder overtuigend. De film mist focus. De scènes met Auggie op school waren geweldig, maar de vele nevenverhalen waren niet altijd even sterk. Veel van de scènes voelden aan als nodeloze afleiding en dienden alleen om de duurtijd te verlengen. Dit heeft geen fundamentele invloed op de algehele kwaliteit van Wonder, maar het is toch wel een minpunt. Maar al bij al heb ik genoten van Wonder.

Op 27 april 2018 is Wonder uitgebracht op DVD en Blu-ray met audio-commentaar van regisseur Stephen Chbosky, alsook heel wat making of filmpjes.

rating


Beoordeling: 3.5 / 5

Recensie door op 13 mei 2018

 


*** Wonder trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *