Pitch Perfect 3 (2017) ** Blu-ray review

Ik kan in alle eerlijkheid niet toegeven dat ik Pitch Perfect (2012) of Pitch Perfect 2 (2015) schitterende films vond, maar ze waren wel de beste muziekfilms van het moment. Maar er begint wat slijt te komen op de franchise en dat werd snel duidelijk 20 minuten in Pitch Perfect 3 (2017).

pitch_perfect_3_4k_ultra_hd.jpg

Korte inhoud: De meiden zijn afgestudeerd aan de universiteit en zoeken hun weg in de echte wereld waar meer nodig is dan een mooie stem om overeind te blijven. Na het winnen van de wereldtitel in een zangwedstrijd valt de groep uit elkaar en ontdekken ze dat er geen banen in het vooruitzicht liggen in de zangwereld. Maar wanneer ze de kans krijgen om op te treden voor een overzeese USO-tour gaat de groep nerds weer muziek maken voor een laatste keer.

Elizabeth Banks staat niet meer achter de camera, waar zij werd vervangen door Step Up 5 regisseuse Trish Sie. Spijtig genoeg vond ik het niet meteen een verbetering, meer nog, dit was voor mij misschien wel de meest teleurstellende film uit de franchise. Als je een fan bent van de eerste twee, zal je wel de nodige ingrediënten vinden om ook van deze film te houden.

Pitch Perfect 3 volgt opnieuw de Bellas nadat ze zijn afgestudeerd aan de universiteit en een stap in de echte wereld zetten, in een poging carrière te maken. Als ze zich allemaal realiseren dat hun leven ellendig is zonder deel uit te maken van hun koor, komen ze nog voor een laatste keer samen voor een wereldtournee. Dit leidt hen op een reis waarbij ze beseffen waar ze thuishoren in het leven en waar ze mogelijk carrière kunnen maken.

Pitch Perfect 3 probeert kost wat kost anders te zijn, waarbij gezinsaspecten en actiescènes worden geïnjecteerd, maar het voelt als een te grote afwijking van de eerste twee films op narratief vlak. Veel van de grappen zijn grappig voor fans van deze trilogie, maar veel ervan zijn helaas slechts herhalingen van films uit het verleden. Het beste van de franchise zijn natuurlijk de muzikale nummers. Ik kan bepaalde scènes van Pitch Perfect 3 goed herinneren, maar ik realiseerde me heel snel de inconsistente premisse in vergelijking met zijn twee voorgangers. De derde act werkt nog het beste in het verzorgen van zijn personages en je echt het gevoel geeft dat dit het einde van een trilogie is, maar tegen die tijd zullen de meesten al afgehaakt hebben. Ja, ik heb genoten van het muzikale aspect van de film, maar het hart van de eerste film is er gewoon niet meer.

Helaas, met veel van de castleden op mysterieuze wijze afwezig waren in deze prent, voelde het gewoon niet helemaal hetzelfde aan. Het doet erg luie pogingen om uit te leggen waarom ze er niet meer zijn, waardoor ik gewoon weer naar de eerste twee wil kijken. Uiteindelijk kan ik niet zeggen dat ik een hekel aan deze film had, maar ik vond het ook niet zo leuk als een standalone film. Ja, de muzikale nummers en mash-ups zijn geweldig om te horen en zijn knap uitgevoerd, maar het verhaal zelf, samen met de interactie van de cast is wat hier ontbreekt. In de cast zien we ondermeer Anna Kendrick, Rebel Wilson, Ruby Rose, Brittany Snow, Anna Camp, Ester Dean, Kelley Jakle, Shelley Regner en Hailee Steinfeld.


pitch_perfect_3_ruby_rose_venzella_joy_hannah_fairlight_andy_allo.jpgpitch_perfect_3_anna_kendrick_rebel_wilson.jpgpitch_perfect_3_anna_camp.jpg
© Universal Pictures Benelux

Ik zou deze film aanraden aan hardcore fans van de eerste twee afleveringen, maar deze film is zeker niet voor nieuwkomers. Ik heb genoten van heel wat aspecten van deze film die me toch wat terugbracht naar de eerste twee films, maar een goede film is Pitch Perfect 3 niet. Ondertussen is de film uit op DVD, Blu-ray en 4k Ultra HD met een karrenvracht aan extraatjes, zoals audio-commentaar van de regisseuse en producer Paul Brooks, deleted scenes en heel wat making of filmpjes.

rating


Beoordeling: 2 / 5

Recensie door op 12 mei 2018

 


*** Pitch Perfect 3 trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *