Paddington 2 (2017) **** Blu-ray review

De eerste Paddington (2014) was al een schot in de roos, maar deze Paddington 2 (2017) van Paul King is zowaar nog leuker. Meer nog, het is één van die weinige films die 100% haalt op RT met 193 reviews en geen enkele rotten review.

paddington_2_2017_blu-ray.jpg

Korte inhoud: Paddington (Ben Whishaw) voelt zich gelukkig bij de familie Brown in Windsor Gardens, waar hij een populair lid van de gemeenschap is geworden. Tijdens een zoektocht naar het perfecte cadeau voor zijn geliefde tante Lucy’s honderdste verjaardag ontdekt Paddington een uniek boek in Mr. Gruber’s antiekwinkel. Om het boek te kunnen kopen neemt hij een reeks vreemde baantjes aan. Maar wanneer het boek wordt gestolen is het aan Paddington en de familie Brown om de dief te ontmaskeren.

Het is en blijft een schattige, slimme en visueel knappe film. Paddington 2 gaat verder met zijn verhaal waar de eerste was gestopt en brengt opnieuw een boodschap van vriendschap en familiebanden, met deze keer ook een heus avontuur vol opwinding. Dit met een Hugh Grant die waarschijnlijk is geboren om deze rol te spelen, aangezien hij bijna elke scène steelt waarin hij verschijnt. Wat Paddington zo aangenaam maakt is dat je er vrolijk van wordt. Er zit heel wat humor in voor jongeren, maar de oudere generatie zal hier zeker ook van genieten.

Qua familiefilm is Paddington 2 een zo goed als vlekkeloze film. De makers kennen hun publiek en weten hoe ze een verhaal moeten vertellen. Voor een kinderfilm levert de film veel verrassingen, zowel op het gebied van emotie als drama, en velen zullen het de laatste paar minuten toch niet droog houden. Naast de emotioneel en de spannende actie met een opwindende achtervolgingssequentie steekt de film vol van de boeiende karakters en de dialogen voelen behoorlijk authentiek aan. De relatie van Paddington met de Chef kok is gemakkelijk één van mijn favoriete delen van deze film. Uiteindelijk is alles wel geleend van misdaadfilms en familiefilms. Er gebeurt hier niet veel anders, dus de personages en de algehele uitvoering van het verhaal moeten absoluut perfect zijn om indruk te maken op een hedendaags publiek en dat doet het ooit.

Deze maand is de DVD en Blu-ray van Paddington 2 uitgekomen met maar liefst 45 minuten aan extraatjes.

rating


Beoordeling: 4 / 5

Recensie door op 19 april 2018

 


*** Paddington 2 trailer ***

1 Comment

  1. Gaetan

    Ik heb echt wel genoten van deze Paddington 2 met zijn heerlijke Britse humor en zijn knotsgekke cast en verhaallijn. Op naar deel drie zou ik zeggen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *