Nieuwe action-packed trailer voor Alita: Battle Angel

20th Century Fox pakte in december van 2017 uit met de trailer van Alita: Battle Angel (2018), één vol jaar voor de officiële filmrelease. Het is dus nu al duidelijk dat de film heel wat visuele effecten zal hebben. Spijtig genoeg hebben we in al die tijd maar weinig nieuws ontvangen over de ontwikkelingen, of zelfs nog maar een degelijke filmposter. Misschien hadden ze de release van hun trailer toch wat kunnen uitstellen.

Korte inhoud: ‘Alita: Battle Angel’ draait om de lotgevallen van een schijnbaar afgeschreven vrouwelijke cyborg (Rosa Salazar) die gered wordt door een dokter en een tweede leven krijgt. Van haar eerste herinnert ze zich niets, hoewel haar aanzienlijke vaardigheden in de martial arts een dodelijk beroep suggereren. Ze begint een nieuw bestaan als premiejager en stort zich op het opjagen van de gevaarlijkste criminelen.


alita_battle_angel_2018_pic01.jpgalita_battle_angel_2018_pic02.jpg
© 2018 20th Century Fox Belgium

De bedoeling is dat deze film leert uit de vele fouten van die andere manga-adaptatie Ghost in the Shell (2017) en na het zien van de trailer denk ik wel dat regisseur Robert Rodriguez wel weet waarmee hij bezig is. Hij is tevens ook niet bang om risico’s te nemen zoals het casten van een actrice en dan in post productie de ogen groter maken. De productie zelf liep heel wat vertragingen op, en dit was volledig te wijten aan James Cameron die behoorlijk hands-on wou zijn als scenarist en producer, maar terzelfdertijd ook zijn handen vol had met de opkomende Avatar-sequels.

Een andere reden zou kunnen zijn dat Cameron een beetje zenuwachtig was na de wisselvallige commentaren op de eerste trailer (zie onderaan) waarbij heel wat jongeren vonden dat Alita leek op een geanimeerde Disney pop. Het feit is, je kunt alles perfect animeren, maar om één of andere reden blijft het moeilijk een mens te laten passeren als iemand die echt is. Ex-Machina (2015) was zich hiervan bewust en koos resoluut voor het casten van een echte actrice ipv een geanimeerde robot-versie. Het feit dat we nu nog altijd geen tweede trailer te zien krijgen zou misschien kunnen te maken hebben met wijzigingen in de look van Alita.

De productiekost voor deze film leunt bij de 200 miljoen dollar, en dit met een film waar de twee bekendste sterren Jennifer Connelly, Michelle Rodriguez en Christoph Waltz zijn. Het is dan ook nog eens science-fiction, wat los van de Star Wars of de Marvel-films toch iets moeilijker te verkopen is. Ready Player One (2018) had een gelijkaardig budget en kon in de States maar 112 miljoen ophalen. Gelukkig was er ook nog China en daar bracht de film een kleine 200 miljoen dollar op. Deze Alita is gebaseerd op de manga van Yukito Kishiro, dus heeft het van nature al een Aziatische vibe, ook al zie ik niet zo heel veel Aziaten in de casting. De villain in deze prent wordt vertolkt door Ed Skrein die toch wel iets van een bad-ass villain was in Deadpool (2016).

Update 24/07/2018: Ondertussen is er een nieuwe trailer uit die iets meer overtuigingskracht heeft dan die eerste trailer. CGI van mensen blijft een moeilijk proces en vaak voel je nog teveel die onnatuurlijke en geforceerde mimieken, maar qua actie ziet deze er echt wel knap uit.

*** Alita: Battle Angel trailer ***

1 Comment

  1. Damien

    Ik ben toch ook niet meteen overtuigd door de trailer, Alita lijkt net iets te weird uit met die ogen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *