Zombees in de maak met zombie bijen

We zijn terug van weggeweest en vastberaden om volgende maand van host te veranderen en Skynet/Proximus voor goed achter ons te laten. Dit zal betekenen dat uw favoriete filmblog een zware verhuis zal kennen ergens in mei, maar nadien in een nieuw kleedje zal blijven bestaan voor hopelijk nog eens 10 jaar. Om de nieuwe week te beginnen is er niets beter dan uit te pakken met horror. Naar verluidt zit er een nieuwe horrorfilm met bijen aan te komen, en dan nog wel zombie bijen! De project heet dan ook heel toepasselijk Zombees.

the_swarm_1987_poster.jpg

Korte inhoud: Op dit ogenblik zit het project nog in het stadium van de pre-productie maar van wat we te weten zijn gekomen op het BIFFF zou het verhaal draaien rond een monitrice van een zomerkamp. Terwijl ze met haar collega’s het kamp afsluit krijgt ze te maken met bijen en wespen die zijn geaffecteerd door een parasitaire vliegenlarve. De larven eten zich een weg in hun lijf en nemen de controle van het brein over – iets wat in de natuur ook wel bestaat (zie 10 Zombie Parasites). En uiteraard, wanneer je geprikt wordt door één van deze insecten, ga je zelf veranderen in een destructie en bloeddorstige zombie.

Er zijn al heel wat films, voornamelijk uit de jaren 70, met invasies van ongedierte en insecten. Eén film die jullie eens een kans moeten geven is The Swarm (1978). Een entomoloog ontdekt er dat een dodelijke bijensoort uit Zuid-Amerika de kans heeft gezien door te broeden met ‘normale’ bijensoorten, en z’n territorium steeds meer naar het noorden uit te breiden. Iets drijft hen bij elkaar en zo vormen ze een steeds groter wordende dodelijke zwerm. Aan Brad Crane (Michael Caine) de taak om een manier te vinden om de zwerm te stoppen voor deze Houston bereikt.

Het budget van deze film was met zijn 21 miljoen dollar gigantisch voor deze tijd. De reden waarom zoveel geld tegen deze productie werd gesmeten heeft te maken met de naam van de regisseur. De film werd geregisseerd door Oscar-winnaar Irwin Allen die 4 jaar daarvoor een Oscar-nominatie kreeg voor zijn The Towering Inferno (1974), die 8 Oscar-nominaties kreeg en 3 beeldjes won voor Beste Montage, Beste Muzieknummer en Beste cinematografie. Deze disasterfilm kostte 14 miljoen dollar en bracht enkel in de States al 116 miljoen dollar op. Spijtig genoeg was The Swarm toch wel iets van een teleurstelling voor Warner Bros want de film werd kritisch neergesabeld (de film wordt gezien als één van de 100 Slechtste Films ooit gemaakt en kreeg postuum een Razzie Award) en het publiek kwam ook niet massaal opdagen (hoogstens 10 miljoen in de States). Irwin kon deze teleurstelling moeilijk verwerken en hij wou er niks meer van horen.

Toch was het een ambitieuze prent die met zijn extended cut zowat 155 minuten duurt. Op de set werd er ook gewerkt met gigantisch veel echte bijen, waaronder 800’000 bijen hun angels werden verwijderd. Hoe ze dat voor mekaar kregen zonder de bijen te doden is mij een mysterie. Uiteindelijk zouden er zo’n 22 miljoen bijen in de film zitten, wetende dat de bijen geregeld moesten vervangen worden gezien hun levensverwachting van 6 tot 7 weken. Toch heb ik een voorgevoel dat de nieuwe film voornamelijk cgi zal zijn.

1 Comment

  1. Vince

    Die film uit de jaren 70 zelfs nog nooit gezien, nu staat deze op mijn lijstje 😀

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *