John Krasinski’s horror-debuut A Quiet Place verovert pers en publiek

Met het Ready Player One (2018) geweld had niemand veel verwacht van het drama/horror prent A Quiet Place (2018), de eerste grote langspeelfilm als regisseur voor acteur John Krasinski. Toch kan deze relatief goedkope Paramount film (17 miljoen dollar) op vrijdag al een slordige 19 miljoen ophalen, en de verwachtingen hangen nu rond de 45 miljoen dollar voor het weekend.

a_quiet_place_2018_poster.jpg

Korte inhoud: ‘A Quiet Place’ volgt een familie die woont op een boerderij. Het vredige bestaan van Evelyn (Emily Blunt), Lee (John Krasinski), en hun 3 kinderen wordt verstoord wanneer ze geterroriseerd worden door een soort van buitenstaande kracht. Vervolgens proberen ze zo stil mogelijk te zijn om te overleven.

De puzzelstukjes kwamen snel tezamen met Krasinski, die het boek van Bryan Woods en Scott Beck in scenario-vorm goot en zijn vrouw Emily die de rol van de vrouw in het verhaal zou spelen en hemzelf de mannelijke hoofdrol. De kostprijs kon dus ietwat in toom worden gehouden. Het is geen zuivere horrorfilm, ook al zijn er insect-achtige monsters, maar eerder een soort thriller met een dramatische invulling. En volgens de eerste berichten zou de film echt wel goed zijn. De film haalt zelfs 97% (!) op Rotten Tomatoes en 87% audience score.

De productie lag zelfs deels in handen van Krasinski, alsook Michael Bay. Het concept van de film is puur en perfect geschikt als genrefilm. Gezien het gegeven is dat iedereen stil moet zijn, komt de muziek van Marco Beltrami wel echt efficiënt. Een film die heel dicht op de huid zit en je waarschijnlijk zal moeten beleven. Krasinski die begonnen is als The Office acteur heeft zich niet alleen kunnen ontpoppen tot een lead-actor maar bewijst zich hier ook nog eens als een volwaardig regisseur.

Naar verluidt zou de film ons meteen in de gruwel onderdompelen, zonder lange expositie, slechts een paar goed geplaatste krantenknipsels en voldoende contextuele aanwijzingen om ervoor te zorgen dat u precies weet wat u precies nodig hebt. De straten zijn verlaten, MISSING- posters langs de muren van verlaten gebouwen, en iedereen die we zien beeft bij de gedachte om een geluid te maken. De wereld ging naar de hel. Ik kan haast niet wachten om deze film te zien. A Quiet Place komt bij ons uit op 9 mei 2018.

 


*** A Quiet Place trailer ***

1 Comment

  1. Fabian

    Trailer ziet er bangelijk uit, ook al deed het me wat denken aan “Don’t Breathe”.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *