Avengers krijgen klop in nieuwe Avengers: Infinity War trailer

Voor diegene die de laatste 6 jaar onder een steen hebben geleefd, zullen waarschijnlijk niet echt wakker liggen van de nieuwe Marvel Avengers: Infinity War (2018) trailer, maar dit wordt dus echt wel het grootste evenement van 2018 en zal naar alle waarschijnlijkheid wel stukken beter doen aan de box-office dan DC’s Justice League (2017).

avengers_infinity_war_2018_poster02.jpg

Korte inhoud: Vier jaar na de gebeurtenissen uit Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) slaan Peter Quill (Chris Pratt) en consorten de handen in elkaar om samen met de Avengers een nieuw gevaar tegen te gaan. Een gevaar in de gedaante van de gestoorde titaan Thanos (Josh Brolin) die alle zes Infinity Stones, artefacten met onvoorstelbare krachten, wil verzamelen voor een gauntlet. Deze zullen hem toestaan overal zijn wil op te leggen. Het lot van de aarde en van het bestaan zelf is nog nooit zo onzeker geweest.

De film werd geregisseerd door de Russo broers, Anthony Russo en Joe Russo en geschreven door Christopher Markus en Stephen McFeely – die wel weten hoe je dergelijke verhalen met onnoemelijk veel personages (16 stuks!) moet vertellen.

De trailer begint met de stem van Gamora: “The entire time I knew him, he only ever had one goal: To wipe out half the universe. If he gets all the Infinity Stones, he can do it with a snap of his fingers. Just like that.” En dat zet meteen de toon. Marvel doet hiermee wat Justice League vergat, met name inzetten op de villain, Thanos en zijn Black Order. Dit wil echter niet zeggen dat onze helden op de achtergrond verdwijnen. Elk van hen krijgt zijn hero shot.

In de trailer krijgen we ook een blik op het slagveld in Wakanda uit Black Panther (2018), en deze oorlog lijkt echt wel enorm te worden. Het is niet de eerste keer dat de geïsoleerde natie getest wordt, maar het kan de eerste keer zijn dat het onder de voet wordt gelopen. Ook The Avengers krijgen het hard te verduren in de trailer. Thor’s (Chris Hemsworth) hoofd wordt geperst, Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) krijgt het aan de stok met Ebony Maw en klaarblijkelijk lijkt hij aan de verliezende hand, Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) lijkt hopeloos en Tony Stark (Robert Downey Jr.) ligt in puin en hoort Thanos spotten met hem: “I hope they remember you.” Zelfs Captain America lijkt niet opgewassen tegen de kracht van Thanos. Loki (Tom Hiddleston) lijkt dan weer aan de kant te staan van de Black Order; Proxima Midnight, Ebony Maw, Corvus Glaive, Supergiant en Black Dwarf.

Alles draait rond het bemachtigen van de Infinity Stones en gelukkig zien we nooit in de trailer dat Thanos zijn volledige gauntlet met stenen heeft, dus dat zullen we moeten ontdekken in de film op 25 april 2018. Ik sta nu al te trappelen om deze te zien.

 


*** Avengers: Infinity War trailer ***

2 Comments

  1. jerre

    Yes !!

    Reply
  2. johan

    Bij films als Wonder Woman en vooral Justice League was de CGI villain echt de zwakke schakel. Lelijk gemaakt en oninteressant. Gelukkig heeft Thanos bij elke post-credit scene een upgrade gehad en ziet hij er inmiddels stukken beter uit, ik hoop dat hij kan overtuigen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *