Adrift lijkt een loopje te nemen met de feiten

STX Entertainment heeft de eerste Adrift (2018) trailer uitgebracht. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van zeilers Tami Oldham (Shailene Woodley) en Richard Sharp (Sam Claflin) die op een trans-Atlantische reis vertrokken om nadien in een enorme orkaan gevangen te raken en op drift te raken op zee.

adrift_2018_poster.jpg

Korte inhoud: Tami Oldham en haar vriend Richard Sharp zijn zeilers die over de oceaan trekken. Hun vakantie wordt verstoord wanneer ze in een rampzalige orkaan terechtkomen. In de nasleep van de storm vindt Tami Richard zwaargewond terug, hun boot vernield. Zonder hoop op enige hulp moet Tami de kracht vinden om zowel zichzelf als de enige man van wie ze ooit heeft gehouden te redden van de ontberingen van de oceaan.

Ik ben een sukkel voor overlevingsdrama’s, en dit ruikt wel een beetje naar een mengeling van All Is Lost (2013) maar dan met een verliefd koppel. Ik verwacht dan ook niets revolutionairs van Adrift, maar de trailer heeft wel mijn interesse opgewekt. Regisseur Baltasar Kormákur is tevens een specialist van films in water (The Sea, The Deep) en had al een niet onaardige overlevingsfilm gemaakt met Everest (2015).

De scenaristen – Aaron Kandell, Jordan Kandell en David Branson Smithnemen echter wel een loopje met de waarheid, want na een beetje opzoekingswerk zou de man Richard Sharp, de orkaan niet hebben overleefd. Richard zou in de oceaan zijn gevallen en verdwenen, terwijl de echte Tami Oldham moest rouwen om de dood van haar verloofde zonder ooit vaarwel te zeggen, en vervolgens nog 41 dagen kunnen overleven aan boord van een beschadigd schip, manueel navigeren door sextant en zich voeden met pindakaas, totdat ze landde in Hilo, Hawaii, zo’n 1500 mijl weg.

In de trailer lijkt de man te orkaan te hebben overleeft maar heeft hij gewoon wat gebroken ribben en benen. In de interviews die ik heb kunnen lezen op het Net heeft Tami gezegd dat het zwaarste was om te overleven ZONDER Richard, en deze film lijkt daarmee een loopje te nemen en er een half liefdesdrama van te maken. Maar we moeten de film nog zien, dus wie weet zijn de scènes met haar man wel hallucinaties. In juni 2018 zou de film bij ons moeten uitkomen.

 


*** Adrift trailer ***

1 Comment

  1. Conan the Librarian

    Doet me ook wat denken aan Shallow, maar dan zonder haai.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *