Molly’s Game (2017) **** Blu-ray review

Jessica Chastain mag dan nog wel één van de meest talentvolle actrices zijn in Hollywood, het publiek moet blijkbaar niet van haar weten. Toegegeven, de rollen die ze vertolkt zijn vaak kil en meedogenloos en de massa gaat liever naar een film met Jennifer Lawrence. Haar vorige prent, Miss Sloane (2016), had 13 miljoen gekost – wat relatief weinig was – maar haalde wereldwijd slechts 9 miljoen dollar op. En ook deze Molly’s Game (2017) moest 60 miljoen opbrengen voor een break-even, maar haalde nauwelijks 28 miljoen op tijdens zijn wereldwijde release.

mollys_game_2017_blu-ray.jpg

Korte inhoud: ‘Molly’s Game’ vertelt het waargebeurde verhaal van skiester Molly Bloom (Jessica Chastain). Nadat Molly zich net niet weet te kwalificeren voor de Olympische Spelen reist ze af naar Los Angeles om er als cocktailserveerster te werken. Al snel groeit ze via het sociale circuit uit tot organisator van underground pokertoernooien voor de elite in Hollywood, en kwam zo in het vizier terecht van de FBI.

Ik hou van Jessica Chastain, ze brengt stuk voor stuk bijzonder knappe vertolkingen (Zero Dark Thirty, Miss Sloane, A Most Violant Year, …) en ook deze vertolking is om van te smullen. De film is geschreven en geregisseerd door Aaron Sorkin, die hier zijn regiedebuut neerzet, en je voelt meteen ook zijn invloed. Qua filmstijl heeft Aaron zich duidelijk laten inspireren op het werk van David Fincher (waarmee hij al had samengewerkt op The Social Network), en het werkt volledig binnenin het soort verhaal dat hij wil brengen.

Molly’s Game een glorieus vermakelijke film die voorbij glijdt. Het verbrandt zoveel plotten zo snel, en je krijgt Sorkin’s-gewijs zoveel informatie, dat je er toch even je kopje moet bijhouden. De muzikale Sorkin-dialoog heeft nog nooit zo goed geklonken als door de harde, meedogenloze Chastain. De film loopt over van de pittige dialogen, de personages zijn briljant uitgeschreven en zelfs tijdens zijn meer bizarre momenten, zoals een verrassende paternale reünie-therapie-sessie, verzamelt Sorkin meerdere ontspannende verhalen in één levendige, uitstekend verzorgde productie. Je hoeft zelfs geen kenner te zijn van casino spelen om van Molly’s Game te kunnen genieten.


mollys_game_2017_blu-ray_pic01.jpgmollys_game_2017_blu-ray_pic02.jpgmollys_game_2017_blu-ray_pic03.jpg

© Entertainment One Benelux

Deze film creëert geen overdreven conclusie, en blijft met de voeten op de grond. Het levert het bewijs dat deze vrouw onschuldig was in wat ze had gedaan en dat alles eigenlijk legaal was. Natuurlijk zijn er momenten van spanning tussen personages, maar de film heeft ook veel meer hart. Dit scenario verdiende in ieder geval zijn Oscar nominatie voor Beste Adaptatie, daar bestaat geen twijfel over, en zelfs de executie moest niet onderdoen. Meestal heb je bedenkelijke resultaten wanneer scenaristen zich achter de camera wagen, maar hier heeft Sorkin voortreffelijk werk geleverd en zich waarschijnlijk laten bijstaan door talentvolle mensen voor en echter de camera.

Naast Chastain, zie we ook nog rollen voor Idris Elba, Kevin Costner, Michael Cera, Jeremy Strong, Chris O’Dowd en J.C. MacKenzie. Los van de teleurstellende box-office cijfers raad ik jullie aan deze film zeker op DVD of Blu-ray een kans te geven. Het enige minpuntje is dat ik het gevoel had dat de film wel 10 tot 15 minuten ingekort had kunnen worden. 140 minuten is misschien net iets teveel van het goede.

rating


Beoordeling: 4 / 5

Recensie door op 21 mei 2018

 


*** Molly’s Game trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *