Kristen Wiig wordt de Wonder Woman villain Cheetah

Ja Wonder Woman mag dan wel door The Academy zijn afgewimpeld tijdens de laatste Oscarshow, het is en blijft wel een mijlpaal van een film. En iedereen kijkt nu toch wel uit naar de sequel, Wonder Woman 2 (2019), wederom in regie van Patty Jenkins. En deze week werd ook de nieuwe villain bekend gemaakt.

Niemand minder dan Kristen Wiig (pic) zou de rol krijgen van Cheetah. Er zijn een aantal versies geweest van het karakter, maar mijn vermoeden is dat Kristen de Britse antropoloog dr. Barbara Ann Minerva zal spelen. Ze bezocht een stam in Afrika die uitgekozen vrouwen de kracht van een Cheetah gaf om als bewakers van de stam te dienen. Toen de nieuwste bewaker stierf, besloot Barbara haar plek in te nemen. De priester Chuma gaf haar de Cheetah krachten via de plantengod Urtzkartaga. Vanaf nu kon ze transformeren in een mens/cheetah hybride. Helaas voor Minerva kon de cheetahkracht alleen goed overgaan op een maagd, en dat was zij niet. Derhalve werd haar transformatie tot Cheetah een vloek, en veroorzaakte grote pijn en bloeddorst.


cheetah_wonder_woman.jpg

© Wonder Woman vs Cheetah door Alex Pascenko

Toen Barbara te weten kwam dat Wonder Woman de “Lasso der Waarheid” bezat, een voorwerp dat Barbara dolgraag in haar archeologische collectie wilde hebben, zocht ze de heldin op. Ze slaagde er bijna in de lasso van Wonder Woman af te pakken, maar door de magische kracht van de lasso bekende ze per ongeluk haar plan. Nadien probeerde ze meerder malen de lasso met geweld te stelen. Later nam haar interesse in de lasso af, en wilde ze enkel nog Wonder Woman overmeesteren in een gevecht.

Dit verhaaltje zou goed passen in een anime film, maar voor een langspeelfilm van het niveau van Wonder Woman veronderstel ik dat scenarist Dave Callaham wel iets dieper zal graven. Jenkins had Wiig al een tijdje op het oog maar de studio schoof toch Emma Stone naar voren, maar zij weigerde de rol. En dus werd het deze komedie-actrice. Misschien wel een verrassende keuze voor een villain rol, maar vaak brengen komedie-acteurs verrassend knappe villains, ik denk dan aan Robin Williams (One Hour Photo, Insomnia) of John Lithgow (Ricochet, Cliffhanger). Ja, ja, soms kan het ook wel eens compleet fout lopen, denk maar aan Jim Carrey als The Riddler in Batman Forever. We zullen ondertussen nog wel veel geduld moeten hebben. Wonder Woman 2 moet begin november 2019 uitkomen.

1 Comment

  1. Damien

    Charlize Theron had een betere keuze geweest, toch benieuwd…

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *