Is Michael Bay wel geschikt voor een Lobo verfilming?

Gisteren had ik het nog over het bizarre plan van Warner Bros om Joaquin Phoenix te casten als The Joker, vandaag zal ik het hebben over die andere gekke stuiptrekking van Warner met de Lobo comic-adaptatie.

Lobo door tekenaar David Finch
lobo_michael_bay.jpg

Als we The Hollywood Reporter mogen geloven zou Warner bros al een gesprek hebben gevoerd met Michael Bay met de vraag of hij geen interesse had om zijn robot-wereld in te ruilen voor een futuristische DC comic adaptatie. Het ding is, het script die ondertussen werd geschreven door Jason Fuchs zou een slordige 200 miljoen dollar kosten om te produceren, iets wat Warner deed slikken alsook de blockbuster-regisseur.

Maar alvorens ik daarover iets wil zeggen vraag ik me af wie in godsnaam dacht dat Jason Fuchs een goed scenarist was?! Ik weet niet wie zijn ‘agent’ is, maar die man of vrouw is goud waard en mocht ik Halle Berry, Jennifer Aniston of Seth Rogan zijn, dan zou ik meteen een contract met die persoon sluiten want hij kan blijkbaar lucht verkopen. Fuchs’ marktwaarde is het laatste jaar gestegen omdat hij op de affiche van Wonder Woman (2017) staat als scenarist. Maar eigenlijk moet je dik met een GROTE KORREL zout nemen, want hij heeft aan het verhaal gewerkt samen met Zack Snyder en Allan Heinberg en het script van de film heeft Heinberg geschreven. Het enige script waar hij als enige verantwoordelijk voor was is Pan (2015), jullie weten wel, die film die de grootste flop werd van 2015! Hoe Warner Bros dacht dat hij de meest geschikte persoon was voor een comic adaptatie is mij een mysterie. Of heeft Walter Hamada, die verantwoordelijk is voor de DC Films, de opdracht gekregen van Marvel Studios om de operaties binnen Warner Bros te saboteren. Het lijkt er in ieder geval wel op.

Dat die kerel dan komt met een 200 miljoen dollar film, en voor een keer geef ik Michael Bay gelijk dat hij niet meteen het project ziet zetten. Na de teleurstellende cijfers van zijn laatste Transformers film in de States denk hij dat hij zich geen kolossale flop kan veroorloven. En eigenlijk moet je Lobo eerst wat gaan opbouwen alvorens je wil uitpakken met dergelijke cijfers. Lobo is nog niet van het niveau van een Spider-Man of een Batman. Toch heeft het verleden ons geleerd dat een comic adaptatie met een onbekend en R-rated comic personage wel potten kan breken, en Warner moet gedacht hebben aan Deadpool (2016). En ook al hebben we hier een personage die niet bepaald fijngevoelig is, zitten we toch mijlenver van Deadpool, die briljant werd uitgewerkt door Ryan Reynolds en Tim Miller. Deadpool is ironie en sarcasme, terwijl Lobo net iets lomper en onbeschoft is. En dus heb je een intelligent scenarist nodig alsook een charismatische acteur en Jason Momoa is ondertussen al versleten aan Aquaman.

De reden waarom ze Michael Bay hebben aangesproken is al zo doorzichtig als dat het dom is. Michael Bay lijkt de blockbuster regisseur die goed is met explosies en babes in bikini’s, en dat is net wat de comic van Lobo is. Toch leven we in een compleet andere wereld dan pakweg 5 jaar geleden. Het #metoo fenomeen laat zich voelen op heel wat domeinen, tot zelfs in de sport waar de walk-on-girls meten verdwijnen in de F1 tot in de darts-wereld. Een film die à la Bay slanke modellen op high heels laat paraderen en onderworpen worden aan de lusten van een behaarde kolos, is misschien niet meteen het soort film die momenteel in trek is. Tevens heeft Bay met Pain & Gain (2013) bewezen dat hij geen fijngevoelig gevoel voor humor heeft. Spijtig dat we geen Guy Ritchie’s Lobo wel op onze buik kunnen schrijven na de King Arthur: Legend of the Sword (2017) flop. Hoe zien jullie dit project evolueren?

1 Comment

  1. Marvin

    Michael Bay geeft geen zier om het script, wat hij wil zien is leuke shots. Als dit nieuws klopt heb ik zelfs geen zin om deze film te gaan zien.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *