Welke X-Force leden staan naast Deadpool in de nieuwe trailer?

De eerste teaser trailer van Deadpool 2 (2018) was al te gek, de nieuwe trailer is dat zowaar nog meer. Maar met al die kolder zou je haast vergeten dat de nieuwe trailer heeft uitgepakt met een hele reeks nieuwe X-Force karakters.

deadpool_2_2018_poster.jpg

Het is een fractie van een seconde dat we Deadpool (Ryan Reynolds) zien pronken met zijn team aan de achterzijde van een cargo vliegtuig. In de Marvel Comics werd het X-Force team samengesteld door Cable (Josh Brolin), die in principe de nieuwe mutanten heeft omgevormd tot iets nieuws. Domino (Zazie Beetz) maakte deel uit van dat team, maar ze had al een geschiedenis met Cable in een andere groep gemuteerde huurlingen, genaamd Wild Pack, die later Six Pack werd genoemd omdat een andere groep Wild Pack heette ergens anders in het Marvel Comics-universum. Ook al ben ik me ervan bewust dat de makers wel hun eigen koers zullen varen – gezien ze nu met Deadpool actief zijn – en af en toe afwijken van de comics. Laten we toch eens een poging ondernemen om de crew te identificeren.

De kolos die rechts van Deadpool staat zal waarschijnlijk acteur Terry Crews zijn in de rol van George Washington Bridge (pic). In de comics is Bridge een voormalig lid van Six Pack, die later een commandant bij SHIELD werd. Soms is hij een bondgenoot van Deadpool, maar hij leeft ook op gespannen voet met hem. Het is echter interessant om op te merken dat Bridge op een gegeven moment de taak had om Cable te klissen, dus zou het logisch zijn om hem nu te zien aan de zij van Deadpool tegen Cable.

Naast Terry Crews, Deadpool en Domino, zien we nog twee andere personages die iets meer verborgen zijn. We zijn er vrij zeker van dat we de identiteit van een van deze personages kennen, maar de andere is iets meer dubbelzinnig. Aan de rechterkant achter Deadpool zien we waarschijnlijk Shatterstar. Shatterstar heeft een gecompliceerde oorsprongs-geschiedenis, maar ik verwacht niet dat we hierover iets van zullen zien in de sequel, maar het personage is is ieder geval één van de oorspronkelijke leden van X-Force, dus het is alleen maar logisch dat hij deel zou uitmaken van de eerste versie van het team op het witte doek. De troeven van Shatterstar bestaan erin dat hij schokgolven kan sturen via zijn zwaarden, empathisch teleporteren, en andere bovenmenselijke eigenschappen die kenmerkend zijn voor mutanten. Ik dacht ook dat we op een gegeven moment zijn zwaarden in beeld kregen in de trailer.


deadpool_2_x-force.jpg
© 2018 Twentieth Century Fox Film Belgium

Over het personage links is er meer twijfel. Op diverse fora valt wel eens de naam van Rictor. Hij is een mutant die ooit geloofde dat Cable verantwoordelijk was voor de dood van zijn vader, terwijl in werkelijkheid de kloon Stryfe van Cable erachter zat. Dit leidde hem uiteindelijk tot een samenwerking met X-Force, waar hij Shatterstar ontmoette en een hechte vriendschap aanging met de mutant die in een geheime romance veranderde. Yup, een gay relatie, moet kunnen, en al zeker in een Deadpool film. Rictor heeft het vermogen om seismische energie te manipuleren. Bovendien was een van zijn kenmerkende eigenschappen een groene sjaal. En terwijl het personage links van Deadpool hierboven geen groene sjaal heeft, heeft hij wel een soort groene accessoire voor de onderste helft van zijn gezicht, wat een eerbetoon zou kunnen zijn aan een van zijn vroegste ontwerpen. Deadpool 2 komt op 24 mei 2018 bij ons in de bioscoop.


*** Deadpool 2 trailer ***

1 Comment

  1. Agnus

    Ik ben benieuwd of het even goed zal zijn of de vorige film nadat regisseur Tim Miller was vertrokken. De trailer ziet er wel leuk uit, maar de lat ligt wel heel hoog.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *