Game of Thrones auteurs werken aan Star Wars filmreeks

Op de Star Wars site is vandaag een wel zeer opmerkelijk ballonetje opgelaten. Blijkbaar zou Kathleen Kennedy, de bazin van Lucasfilm bij Disney, haar oog heeft laten vallen op de ‘Game of Thrones’ schrijvers David Benioff en D.B. Weiss voor het ontwikkelen van een nieuwe reeks Star Wars films !

Photo by Helen Sloan © 2011 HBO
david_benioff_db_weiss.jpg

Het eigenaardige is dat er sprake was van ‘films’ en niet een serie, want Disney was eigenlijk wel op zoek naar een Star Wars serie voor hun nieuwe streaming dienst. Een streaming dienst die naar verluidt een pak minder zal kosten dan Netflix zo blijkt. En aan content hebben ze geen gebrek, zoveel is duidelijk. Denk aan alle teken- en animatiefilms- of nog de series, het Marvel-materiaal en uiteraard de gehele Star Wars reeks en nog een hoop andere originele Disney-content. Maar indien het effectief zou gaan over films, hoeveel Star Wars films zitten er dan niet allemaal aan de komen, want binnenkort is er Star Wars: Episode IX (2019), nog een Star Wars trilogie, geschreven en geregisseerd door Rian Johnson en nu die nieuwe films van Benioff en Weiss.

Toch zal het niet voor meteen zijn, want de twee mannen zijn nog druk in de weer met hun laatste seizoen van Game of Thones, en seizoen 8 zou pas op antenne komen in 2019. Dus het is lange termijn. Het vreemde is dat een paar maanden geleden HBO nog plannen had voor een Game of Thrones spin-off, ook al kunt je dit moeilijk maken zonder deze twee heren. Laten we in ieder geval hopen dat ze hun volledige aandacht geven aan de serie en hopelijk nog eens een Star Wars uitschrijven voor een volwassen publiek met iets minder nonsens en iets meer verhaal, meer intrige, betere dialogen en diepgaandere karakters. En wie weet iets rond de figuur van Obi Wan Kenobi met Ewan McGregor.

De vraag blijft of er een overdosis van Star Wars kan optreden bij de fans en of de Game of Thrones auteurs zich al dan niet zullen inspireren op de Star Wars boeken in plaats van het verhaal uit hun duim te zuigen. Iets wat ze al deden bij het laatste seizoen van Game of Thrones, waarbij de ratings toch iets lager stonden dan wanneer het seizoen gebaseerd was op een boek van George R.R. Martin. De toekomst zal het allemaal uitwijzen.

3 Comments

  1. Filip Hellemans

    Oh neen !!! Star wars met sex scenes… is dat nu nodig???

    Reply
  2. Damien

    Eindelijk nog eens een Star Wars voor volwassenen, dus.

    Reply
  3. Conan the Librarian

    Hahahahaha 😀

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *