Solo: A Star Wars Story trailer overtuigt niet helemaal

Met het Super Bowl weekend werden filmsites overvallen met een dumptruck aan trailers, zo ook de eerste teaser van Solo: A Star Wars Story (2018) die door een diep dal is geklauterd en uiteindelijk nog wel een degelijk anderhalve minuut durend filmpje kon afleveren. Zou regisseur Ron Howard dan toch het stuurloze schip van producer Kathleen Kennedy hebben kunnen keren?

George Lucas en Ron Howard zijn zowat van dezelfde generatie en hebben al op heel wat projecten samengewerkt (Willow, American Graffiti) en het is dus nu wel opmerkelijk net Ron nu de fakkel heeft kunnen overnemen. Wat we tezien krijgen in de eerste beelden is een blik op de belangrijke karakters. Zo is er de flamboyante Tobias Beckett (Woody Harrelson), Lando Calrissian (Donald Glover) en uiteindelijk Qi’Ra (Emilia Clarke). We zien tevens Thandie Newton in een nog onbekende rol, alsook de droid gespeeld door Phoebe Waller-Bridge.


solo_a_star_wars_story_2018_poster01.jpgsolo_a_star_wars_story_2018_poster02.jpgsolo_a_star_wars_story_2018_poster03.jpgsolo_a_star_wars_story_2018_poster04.jpg

Maar de acteur waar alles om draait is uiteraard Alden Ehrenreich, die met behulp van zijn acting coaches toch net iets minder houterig in beeld kwam. Maar ik blijf het zeggen, die kerel kan misschien wel acteren, hij is allesbehalve Han Solo. We zullen naar deze film moeten kijken en Harrison Ford compleet wegcijferen en het ding zien als een soort stand alone, anders gaan we hier nauwelijks van kunnen genieten en constant denken “dit zou Han Solo niet doen” of “zo zou Han Solo niet hebben gereageerd”. Weet je welke acteur meer geschikt zou zijn geweest voor de rol: Dave Franco! Tot op vandaag weet ik nog steeds niet waarom ze die acteur over het hoofd hebben gezien. Die cocky charmeur staat op zijn lijf geschreven, ook al heeft hij nog niet voldoende ervaring – die kerel kan acteren en regisseurs zouden dan moeten aanvoelen. Miles Teller is nog zo een acteur die de rol met zijn ogen toe had kunnen spelen.


solo_a_star_wars_story_2018_pic02.jpgsolo_a_star_wars_story_2018_pic01.jpg
Alden Ehrenreich als Han Solo © 2018 Lucasfilm

Maar DE ENIGE ECHTE HAN SOLO is toch wel ‘Baby Driver’ Ansel Elgort!!! Ik moet doe acteur zelf proberen uit mijn hoofd te houden anders ga ik gedurende de film constant *fuck* moeten zeggen omdat die kiekens Phil Lord en Christopher Miller gewoon de verkeerde keuze hebben gemaakt. Geen enkel acteermoment van Alden Ehrenreich in de trailer is Han, GEEN ENKEL! De 40 seconden teaser was een veel betere trailer omdat Alden zo goed als niet te zien was. In deze trailer zien we hem meer, en je kunt hier onmogelijk van genieten wetend hoe Han ‘Harrison Ford’ Solo zou gereageerd hebben. Een mooi voorbeeld is het einde waarbij Han zich bijna excuseerde voor zijn vliegkunstjes. Dat is Han NIET! Han is een opschepper, hij zou nooit zo hebben gereageerd. Maar goed, het heeft geen zin om hier verder over te zeuren.

Het is uiteindelijk een soort heistfilm geworden en ook al ben ik niet geheel overtuigd door wat ik heb gezien, is de meer realistische toon niet meteen slecht voor een Star Wars film. Ik denk zelfs dat mijn voorkeur meer gaat naar dergelijke adaptaties, dan naar die Luke-tit-sucking-Skywalker-approach uit Star Wars: The Last Jedi (2017). Op 23 mei 2018 zou de film toch bij ons moeten uitkomen, dus laten we hoopvol afwachten.


*** Solo: A Star Wars Story trailer ***

3 Comments

  1. yves

    die andere keuzes zijn denk ik nu ook niet beter. deze zal ook wel even wennen zijn daarniet van. verhaal zelf zal zoals je zegt niet origineel zijn maar hoop wel beter dan last jedi want dat sloeg totaal op niks.

    Reply
  2. Gaetan

    Waarom konden ze niet gewoon een Rogue Two maken, zonder Han Solo, want dat zijn zo van die personages die je onmogelijk kan veranderen. Of beter een Obi Wan verhaal met Ewan McGregor.

    Reply
  3. Matti

    Die linkse foto van Alden Ehrenreich trekt nu wel heel fel op ’the Grinch’ 😀

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *