Clint Eastwood filmt met de echte helden in The 15:17 to Paris

We hebben het nog niet gehad over de nieuwe film van Clint Eastwood, een relaas over de terroristische aanslag op een Thalys-trein. De trailer van The 15:17 to Paris (2018) heeft wel iets weg van zo een motivatievideo voor Adidas of Nike, maar ik heb een vermoeden dat deze prent wel eens een sterke beurt zou kunnen maken in de States als in Europa, ondanks het feit dat de hoofdacteurs geen Hollywoodsterren zijn.

the_1517_to_paris_2018_poster.jpg

Korte inhoud: 21 augustus 2015, drie Amerikaanse mannen, bestaande uit twee soldaten (Alek Skarlatos en Spencer Stone) en hun vriend (Anthony Sadler), zitten op een Thalys met 500 passagiers opweg naar Parijs. Net voorbij de grens met België slaat een Marokkaanse terrorist met een AK-47 toe die net in Brussel was opgestapt en zich in de toiletten had klaargemaakt voor een waar bloedbad. Maar hij had niet gerekend op de aanwezigheid van drie mannen die geen zin hadden om die dag te sterven.

Het speciale aan deze verfilming is dat de drie helden vertolkt worden door de echte helden. Geen acteurs dus! Zij hadden tevens een boek geschreven over deze gebeurtenis en het script van Dorothy Blyskal is daarop gebaseerd. Maar Clint Eastwood is niet de eerste regisseur die een verfilming maakt van een tragedie met mensen die effectief een rol speelden in deze tragedie. United 93 (2006) van Paul Greengrass deed net hetzelfde en deed een film zonder Hollywood-sterren en eveneens de echte FAA manager Ben Sliney die zichzelf speelde in de film. Het creëert een zekere authenticiteit en komt het drama ten goede, ook al lijkt de film van Eastwood toch in de eerste plaats een patriottistisch pamflet in plaats van een echt waarheidsgetrouw relaas van de gebeurtenissen.

Jenna Fischer (The Office) en Judy Greer zijn zowat de enige twee bekende koppen. Voor Eastwood was deze film eigenlijk een tussendoortje, want hij was bezig met werken aan de film The Ballad of Richard Jewell. Dit project had meer werk nodig en dus nam hij dit project aan. Wanneer de film bij ons uitkomt is nog niet duidelijk, maar hopelijk ergens rond 7 februari 2018.

 


*** The 15:17 to Paris trailer ***

1 Comment

  1. Damien

    Voelt aan als een tv-film…

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *