De tijd is rijp voor een Black Widow standalone film

Total Film

De kogel is door de kerk en Scarlett Johansson krijgt daadwerkelijk eigen Marvel-film waarin haar personage Black Widow de hoofdfiguur is. Marvel Studios werkt momenteel aan de spin-off van Captain America, dat was te lezen op Vanity Fair. De actrice speelde Black Window in een 6-tal films van Captain America tot Avengers, en de filmbonzen overwegen nu serieus om verder te gaan met een spin-off met Black Widow als hoofdrolspeler, na het succes van films met actie-heldinnen (cf. Wonder Woman).


black_widow_the_avengers_age_of_ultron.jpg

Scarlett Johansson in Avengers: Age of Ultron © 2015 Marvel Studios

Marvel-baas Kevin Feige heeft Jac Schaeffer al gevraagd het script te schrijven, nadat Nicole Perlman al een treatment had geschreven. De keuze was snel gemaakt na gesprekken met verschillende scenarioschrijvers, waarbij Scarlett ook aanwezig was. Schaeffer maakte snel naam in Hollywood nadat hij het Black List-script voor The Shower had geschreven, een sci-fi-komedie over een buitenaardse invasie die plaatsvindt tijdens een babyshower. Schaeffer heeft ook gewerkt aan Nasty Women (2018), een nieuwe vrouwelijke versie van de comedy Dirty Rotten Scoundrels (1988) van Steve Martin en Michael Caine.

Scarlett liet eerder al weten een spin-off te zien zitten. Maar voor het zover is, is de actrice in mei weer te zien als Black Widow in Avengers: Infinity War (2018).In een interview met Total Film zei ze het volgende: “Ik heb er met Kevin Feige over gesproken. We zijn creatief echt compatibel. Ik denk dat we het er beiden over eens zijn dat de tijd rijp is voor een standalone verhaal met Black Widow. Nu is het gewoon een kwestie van timing voor zowel Marvel als ikzelf. Marvel heeft projecten genoeg om te ontwikkelen en kijken 4 jaar vooruit. Ik heb ook een heleboel dingen die ik wil doen. Als ik het zou doen, zou ik me volledig wijden om er iets fascinerend van te maken. Het zou de beste versie moeten zijn die een film mogelijk zou kunnen zijn. Anders zou ik er niet aan beginnen.”

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *