Annabelle: Creation (2017) ***½ Blu-ray review

Ik was zelf niet geheel overtuigd van Annabelle (2014), maar de film was een bijzonder goede investering. Met zijn productiebudget van 15 miljoen dollar, haalde het zowat 306 miljoen dollar op. Het was dus in de sterren geschreven dat er een vervolg zou komen, en hier is dan Annabelle: Creation (2017).

annabelle_creation_2017_blu-ray.jpg

Korte inhoud: Het is enkele jaren geleden dat de dochter van een poppenmaker en zijn vrouw op tragische wijze om het leven is gekomen. Inmiddels verwelkomen ze een non en enkele meisjes uit een gesloten weeshuis in hun huis. Al snel worden zij het doelwit van de bezeten creatie van de poppenmaker, Annabelle.

Ik vond deze prequel spin-off van The Conjuring (2013) eigenlijk niet zo goed gemaakt door John R. Leonetti, een geniaal Direcor of Photography, maar een waardeloos regisseur met een compleet gebrek aan storytelling skills (cf. Mortal Kombat: Annihilation, The Butterfly Effect 2 ). Het zal jullie niet verbazen dat zijn laatste film, Wolves at the Door (2017), in mijn Top 10 Slechtste Films staat. En kijk, ze hebben een regisseurswissel doorgevoerd want de sequel werd gemaakt door David F. Sandberg, regisseur van de niet onaardige horror Lights Out (2016).

Het is niet zo sterk als The Conjuring maar is qua tonaliteit al stukken beter dan de eerste film. In termen van straight-up terreur, levert deze film the goods op elk vlak. En het meest verrassende is dat je het nooit zal verwachten. Eerlijk gezegd had de eerste film al zo een onnozel simpel verhaal, en hoewel deze film niet veel dingen doet om zichzelf te onderscheiden in termen van verhaal, maakt het een grote verbetering op vlak van karakterontwikkeling. Je voelt jezelf betrokken met hen en elke dialoog lijkt een zeker gewicht te hebben. Als het op de Annabelle-pop aankomt, profiteert de film nooit van dat aspect. Het is triest om te zeggen, maar het object waar de film op gebaseerd is, is gewoon niet zo eng. Dit is ook de reden waarom de eerste film niet echt kon overtuigen. De film bood niets anders om het te ondersteunen. Deze keer is alles rondom de pop angstaanjagender, dus je weet dat je klaar moet zijn om bang te zijn wanneer de pop zich presenteert.


annabelle_creation_2017_blu-ray_pic02_miranda_otto.jpgannabelle_creation_2017_blu-ray_pic01_talitha_bateman_lulu_wilson.jpgannabelle_creation_2017_blu-ray_pic03_talitha_bateman.jpg
© 2017 Warner Home Video

Ja, er zijn hier en daar wel voorspelbare plotwendingen, maar er zijn echt wel voldoende kippenvel-scènes. Uiteindelijk zal dit niet bekend staan als een van de beste horrorfilms aller tijden, of zelfs van dit decennium, maar het is absoluut één van de betere die je in 2017 kon zien. Sterke vertolkingen van Anthony LaPaglia, Samara Lee, Miranda Otto, Lulu Wilson, Talitha Eliana Bateman en Stephanie Sigman, worden afgewisseld met echt gruwelijke beelden die rillingen over je rug geven. De cinematografie van de Belgische Director of Photography Maxime Alexandre (The Hills Have Eyes, The Crazies) is tevens wederom geweldig. Annabelle: Creation is niets wat je nog niet hebt gezien in termen van jump scares en storytelling, maar de film legt de juiste accenten en stijgt bijgevolg boven zijn soortgenoten. Ondertussen is de Blu-ray en DVD uit met audio-commentaar van de regisseur alsook wat making off filmpjes.

rating


Beoordeling: 3.5 / 5

Recensie door op 2 januari 2018

 


*** Annabelle: Creation trailer ***

1 Comment

  1. Damien

    Ik vond het eerste uur eigenlijk wel wat saai, nadien werd het beter, maar had zo het gevoel dat ze dramatisch wilden overkomen door de shots lang te maken.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *