The Commuter met Liam Neeson is Non-Stop maar dan in een trein

Hoeveel keer kan Liam Neeson exact dezelfde film maken? Zelfs de filmposter lijkt spreken op al zijn andere films. The Commuter (2018) is in grote lijnen Non-Stop (2014), maar dan in plaats van een vliegtuig, moet hij nu de held uithangen in een trein.

the_commuter_2018_poster.jpg

Korte inhoud: Michael (Liam Neeson) is een verzekeringsagent die zoals elke dag heen en weer reist tussen zijn woonplaats en de plaats waar hij werkt. De mysterieuze vreemdeling Joanna (Vera Farmiga) dwingt hem echter de identiteit te onthullen van een verborgen passagier in zijn trein, vóór deze de laatste halte bereikt. Michael probeert het mysterie zo snel mogelijk op te lossen, maar beseft dat een dodelijk plan wordt gesmeed en raakt verwikkeld in een criminele samenzwering, die het leven op het spel zet van Michael en de andere passagiers.

De film is geregisseerd door Jaume Collet-Serra, die onlangs één van de betere shark-attack films heeft gemaakt met The Shallows (2016), maar ook al 3 Liam-Neeson-films heeft gemaakt, met name Non-Stop, Run All Night (2015) en Unknown (2011). En zolang de films geld in het laatje brengen, zal dit duo dezelfde films blijven maken. Het script werd geschreven door Byron Willinger en Philip de Blasi, twee debuut-scenaristen.

Het verhaal heeft wel iets weg van Source Code (2011), ook al met Vera Farmiga. In deze film werd Jake Gyllenhaal wakker in een trein op weg naar Chicago. Het laatste wat hij zich herinnert is een helikoptermissie in Afghanistan. Nu zit hij in het lichaam van iemand anders, en moet hij een bommenlegger weten te vinden op een trein. Het grootste verschil met Non-Stop en Source Code is dat we hier te maken hebben met een man die NIET getraind is in vechtsport of vuurwapens. Dus misschien krijgen zal Liam deze keer meer zijn hersenen moeten gebruiken dan zijn vechtskills. Wat mij betreft vond ik de zwakke teaser trailer vrij zwak, want als kijker wisten we eigenlijk niks en bleven we achter met het gevoel dat we deze film al gezien hebben. In deze nieuwe trailer krijgen we al iets meer context maar wild word je er niet echt van. In januari 2018 zou The Commuter bij ons moeten uitkomen.

*** The Commuter trailer ***

1 Comment

  1. Gaetan

    Uiteindelijk hebben we het allemaal wel al gezien maar willen we de film alsnog in de bioscoop zien, vreemd.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *