X-Men: The New Mutants, de eerste horror comic adaptatie

Je zou denken dat Marvel en Fox zich hebben vergist bij The New Mutants (2018) en het script van The Conjuring 3 verfilmd in plaats van een X-Men film. Maar dit is wel degelijk een adaptatie van de bestaande comic die in tegenstelling tot de X-Men comic net iets meer de kaart trok van het fantastische en tevens het demonische. Toch ben ik zelf niet helemaal overwonnen met deze eerste trailer, en lijkt het net iets teveel op een doorsnee haunted house horrorfilm, ook al ben ik benieuwd naar de eerste horror comic adaptatie.

Korte inhoud: Vijf jonge mutanten ontdekken hun speciale gaven terwijl zij tegen hun wil zitten opgesloten op een geheime basis. Ze moeten hun gevaarlijke krachten controleren. Ze zijn er niet op uit om de wereld te redden, de enigen die ze willen redden zijn zichzelf; zij vechten om te ontsnappen aan hun zonden uit het verleden.


the_new_mutants_2018_pic01.jpg

© Twentieth Century Fox

De film had eigenlijk X-Men: The New Mutants moeten heten maar blijkbaar hebben ze onlangs de X-Men laten vallen, waarschijnlijk omdat dit het gevoel zou geven dat dit een X-Men sequel zou zijn, wat het dus niet is. De film werd geregisseerd en in script gegoten door Josh Boone, die eerder het zeemzoeterige The Fault in Our Stars (2014) heeft gemaakt. En gezien we met It (2017) en Stranger Things (2017) zowat in de teenage-hype zitten, zou deze film wel eens een goede beurt kunnen maken aan de box-office. De regisseur zocht zijn inspiratie in One Flew Over the Cuckoo’s Nest, The Shining, The Breakfast Club en A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors, ook al zie ik dat niet meteen in de trailer.

In de hoofdrollen zien we Charlie Heaton (Sam Guthrie / Cannonball), Anya Taylor-Joy (Illyana Rasputin / Magik), Maisie Williams (Rahne Sinclair / Wolfsbane), Alice Braga (Dr. Cecilia Reyes), Henry Zaga (Sunspot / Roberto da Costa) en Blu Hunt (Danielle Moonstar / Mirage). En ja er zou ook een rol in de film zijn weggelegd voor James McAvoy als Charles Xavier. In april 2018 zou de film bij ons moeten uitkomen.

 


*** The New Mutants trailer ***

1 Comment

  1. Miiki

    Ik ben toch benieuwd.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *