Assassin’s Creed: Origins keert terug naar het oude Egypte

We kunnen er niet omheen om ook even Assassin’s Creed: Origins (2017) te bespreken, nadat we hier toch wat waren teleurgesteld met de Assassin’s Creed (2016) film. Maar de games zijn altijd wel een plezierrit in de oudheid, en in deze editie gaan we naar het prille begin van de beschaving. En het voelt ook wel een beetje als dat Ubisoft met dit game de franchise nieuw leven wil inblazen.

assassins_creed_origins_2017_ps4.jpg

Korte inhoud: Het verhaal speelt zich af in 49 voor Christus in het Oude Egypte, een wereld met 3000 jaar aan geschiedenis, tijdens een doorslaggevende periode voor zowel Egypte als de mensheid. Egypte heeft zijn hoogtepunt bereikt, maar ook het begin van het einde. Het land strompelt, verdeeld door een machtsstrijd die het koninkrijk een onzekere toekomst biedt. Binnenkort houden farao’s op te bestaan, gaan Goden sterven en verandert de Egyptische manier van leven voor altijd. De nieuwe wereldorde komt eraan. Een wereld waar de broederschap van Assassins ontstaat.

Er zit zelfs een leuke toevalligheid in dit spel. Onlangs is er in de piramide van Cheops, één van de befaamde piramides van Gizeh en tevens één van de zeven wereldwonderen, een geheime kamer ontdekt. Wetenschappers twijfelen nog over de inhoud en de intenties van deze geheime kamer, maar in de onlangs verschenen videogame Assassin’s Creed Origins kunnen spelers deze kamer nu al – digitaal – ontdekken. Het ontwikkelteam heeft het onderzoek naar onder andere de piramides van Gizeh op de voet gevolgd en op basis daarvan besloten om de kamer, waar toen nog geen bewijs van was, reeds te implementeren, en ze hadden het bij het rechte eind.

Eén van de grote pluspunten van dit game is zijn setting. In Assassin’s Creed Origins verkennen je de immens grote en levendige open wereld van het Oude Egypte op naadloze wijze, van woestijnen tot oases, van de Middellandse Zee tot de piramides van Gizeh. In de grootste wereld die de serie ooit gekend heeft, spring je op een kameel om de woestijn te trotseren, op een feloek om over de Nijl te varen of roep je de hulp in van jouw adelaar Senu om zo de vele verschillende landschappen van deze wereld vanuit een heel ander perspectief te bekijken.

Als Bayek (Abubakar Salim), een beschermer van Egypte, zijn spelers getuige van verscheidene gebeurtenissen die leiden tot de formatie van de broederschap van Assassins, hun regels, rituelen en manier van werken. Spelers krijgen volledige vrijheid als het gaat om het kiezen en voltooien van missies die ieder een uniek en memorabel verhaal vertellen waardoor de relaties tussen karakters dieper verkend worden.


assassins_creed_origins_2017_pic06.jpgassassins_creed_origins_2017_pic02.jpgassassins_creed_origins_2017_pic05.jpg
assassins_creed_origins_2017_pic03.jpgassassins_creed_origins_2017_pic04.jpgassassins_creed_origins_2017_pic01.jpg

© 2017 Ubisoft Entertainment. All Rights Reserved.

Tijdens deze unieke reis krijgen spelers een compleet vernieuwd vechtsysteem voorgeschoteld dat het mogelijk maakt om onmiddellijk te wisselen tussen vechten op korte en lange afstand. Spelers moeten nu rekening houden met ieder aspect van het gevecht, van wapenattributen en -levels tot de positionering van hun karakter, klasse en de aanvallen van vijanden. Aangedreven door deze nieuwe filosofie, is progressie belangrijker dan ooit. Het is aan de speler om een hoger level te bereiken, nieuwe uitrusting te vinden en aanvallen te kiezen om zo hun eigen vaardige Assassin te vormen terwijl ze groeien in kracht en expertise.

Kortom, Assassin’s Creed Origins is een fantastisch game, ook al is het niet echt zo vernieuwend als de makers ons willen doen geloven. Net zoals in de filmindustrie zien we dat games ook vaal hun inspiratie opdoen bij andere games. Je zal dus nu en dan wel een gevoel hebben of je even terecht bent gekomen in een andere bekende spelomgeving. Een nieuwigheid die wel opviel was de bende huurmoordenaars, de Phylakes, die je tijdens jouw quest op willekeurige momenten kunnen aanvallen. Ook al kan deze toevoeging niet meteen de game naar een hoger niveau tillen.

rating


Beoordeling: 4 / 5

Recensie door op 14 november 2017

 


*** Assassin’s Creed Origins cinematic trailer ***

5 Comments

  1. Klaas

    Er zitten wel behoorlijk veel bugs in, hopelijk komen er snel updates.

    Reply
  2. Jabba

    Na AC 2 en Brotherhood is dit voor mij de beste AC (op gelijke voet met Revelations). Ben een echte fan en speel op dit moment niks anders (terwijl Shadow of War, CoD, Wolfenstein en vrijdag ook nog eens SW Battlefront 2 klaarliggen). Het verhaal is goed, gameplay is goed en Bayek is gewoon heel geloofwaardig (in tegenstelling tot Unity en Syndicate).

    Reply
  3. Stefaan

    Ik blijft het een geweldige game-serie vinden

    Reply
  4. Matthias

    I finished the whole game. Every location side mission arena… very fun game to play.
    But damn there are a lot of bugs???
    What happened in the developing?

    Reply
  5. Kons

    Bugs were allright after the updates, almost got platinum without too many bugs.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *