Homeland seizoen 6 op DVD en Blu-ray

Het zesde seizoen van “Homeland” is uit en ook al voel je dat de serie nog lang niet is uitgeteld, ook al is de nieuwigheid er een beetje vanaf. Toch zouden er nog twee nieuwe seizoenen op de planken liggen, dus de makers Howard Gordon en Alex Gansa zijn hoopvol voor de toekomst, ook al zou seizoen 8 het laatste seizoen worden.

homeland_season_6_blu-ray.jpg

De serie werd wellicht geschreven nog voor de verkiezingen tussen Hillary en Trump, want in dit seizoen is de president een vrouw gespeeld door Elizabeth Marvel. Desondanks haar autoritaire figuur wordt ze in de show afgebeeld als iemand die al even vervreemd is van de inlichtingendienst als Donald Trump. In Homeland wordt de inlichtingengemeenschap nog steeds vertegenwoordigd door Dar Adal (F. Murray Abraham) en Saul Berenson (Mandy Patinkin), en dat zijn eigenlijk de meest interessante figuren uit de reeks.

We komen eigenlijk uit een sterk 5de seizoen en de lat lag eigenlijk wel hoog. Ook de rol van Miranda Otto als een spion met banden met Rusland was geniaal. En heel even waren we vergeten dat de show ons eerder wou doen geloven dat Carrie’s (Claire Danes) onthouding om haar pillen te slikken, haar super natuurlijke krachten kon geven die haar perceptie mogelijkheden naar een helderziendheidsniveau kon tillen. Ook de zweem van een Carrie-Quinn (Rupert Friend) romance bleef in de lucht hangen en een goede romance is nooit een slecht idee voor een serie (kijk maar naar Game of Thrones).

Met seizoen 6 hebben we wederom een soft reboot met alle karakters die zich nu hebben genesteld in New York op een boogscheut van Washington. Ja ook Quinn is niet dood en opnieuw van de partij. Carrie probeert nog steeds het wespennest te vermijden in het begin van het seizoen en we zien haar als een soort van advocaat voor Amerikaanse moslims onder de hoede van Otto Düring (Sebastian Koch). Het is een fascinerende rol die ze hier krijgt toebedeeld en hopelijk zal het zijn vruchten afwerpen in de komende seizoenen.

Uiteraard kan de serie niet omheen de Edward Snowden affaire en ook hier zien we sporen van. De geheime dienst kan niet zomaar gaan snuisteren in het leven van mensen, ook al wordt deze grens vaak verschoven. We zitten ook al een heel eind ver in de serie en dus merk je ook dat de scenaristen iets meer creatieve vrijheid hebben genomen met de karakters en niet meer zoveel willen gaan uitleggen. Iedereen kent ondertussen wel de mechaniek van Homeland.

Is dit seizoen boeiend? Soms. Er zijn moenten waar je toch wel wat bedenken hebt of de verhaallijn niet iets meer intrigerend kon verteld worden. Alles draait om counterspionage en wat ooit een serie is geweest die kritiek gaf op het beleid van de Amerikaanse overheid, lijkt bij momenten wat te verwateren in een liberaal standpunt tegen islamofobie, een standpunt waar ondertussen misschien al een beetje van een vervaldatum op zit.

Op de Blu-ray van het 6de seizoen van Homelandvinden jullie 12 afleveringen met wat ‘achter de schermen’ materiaal. Ondertussen wordt druk gewerkt aan seizoen 7.

 


*** Homeland seizoen 6 trailer ***

1 Comment

  1. Vince

    Ik heb een paar afleveringen gemist, zou seizoen 5 nog eens moeten herbekijken.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *