Jennifer Garner in The Tribes of Palos Verdes

Ik kan me de laatste film van Jennifer Garner niet meer voor de geest halen. Ze was ooit een gigantische ster met de serie “Alias”, maar na wat zwakke komedies bleef ze een beetje op de achtergrond met wat bijrollen. Nu is ze te zien in The Tribes of Palos Verdes (2017) een independent filmproductie van de broers Brendan en Emmett Malloy. Een film waar ik naar uitkijk.

the_tribes_of_palos_verdes_2017_poster.jpg

Korte inhoud: Medina (Maika Monroe) verhuist met haar familie naar het ‘paradijs’ in Palos Verdes, Californië, waar ze een schijnbaar nieuw en gelukkig leven beginnen. Wanneer het huwelijk tussen Medina’s ouders toch niet lijkt stand te houden, komt haar moeder terecht in een emotionele spiraal en zoekt Medina’s tweelingbroer Jim (Cody Fern) zijn heil in drugs. Medina zit helemaal in het midden van dit alles en moet fungeren als de stabiele kracht binnen het gezin van Phil (Justin Kirk) en Sandy (Jennifer Garner). Zij vindt haar toevlucht in het surfen.

De film is een adaptatie van de coming-to-age roman van Joy Nicholson, een drama dat zich afspeelt binnen de contreien van het surfwereldje. Het lijkt onversneden Young Adult materiaal: met opstandige jongeren, een generatieconflict en een vergiftigd voorstads- milieu. Wat meteen opvalt in de eerste beelden is de knappe fotografie van Giles Dunning, maar toch ook wel de vertolkingen van de hoofdacteurs. De muziek van de geniale componist Gustavo Santaolalla, maakt van ditalles een film die nu bovenaan op mijn ‘to see’ lijstje staat.

Maika Monroe is de actrice die opviel in de verrassende horrorfilm It Follows (2014), en nu in zowat de ene na de andere interessante prent opduikt. Maar uiteraard is er ook Jennifer Garner die niet zomaar een pretty face blijkt te zijn. Ze had al veel vroeger dan vandaag die weg moeten opgaan. Ze had in ieder geval al de smaak te pakken gekregen in Dallas Buyers Club (2013), ook al was de screentijd beperkt. Wel spijtig dat Adrian Lyne zich uiteindelijk niet heeft geworpen op de verfilming van Back Roads (2017) die hij met haar had willen draaien. Deze film werd nu gemaakt door Alex Pettyfer met actrice Juliette Lewis en Jennifer Morrison.

Het script van The Tribes of Palos Verdes werd geschreven door Karen Croner. Het lijkt een hedendaags, maar tezelfdertijd, tijdloos drama. Hopelijk krijgt deze prent bij ons ook een distributiekanaal.

 


*** The Tribes of Palos Verdes trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *